Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και πάλι τις τελευταίες μέρες η έξαρση της κυκλοφοριακής κίνησης, κυρίως τα πρωινά και τις μεσημβρινές ώρες, στην Πάφο.

Σε όλες ανεξαιρέτως της κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και τις εισόδους της πόλης η κατάσταση χαρακτηρίζεται ασφυκτική για τα δεδομένα της Πάφου, δημιουργώντας ουρές από ακινητοποιημένα ή κινούμενα με ρυθμό χελώνας αυτοκίνητα.

Η κατάσταση αναμενόταν ότι θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά στο κέντρο της Πάφου με τον συνδυασμό των συνεχιζόμενων έργων ανάπλασης, αν και σε λιγότερη ένταση και έκταση πλέον, αλλά κυρίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων. Ωστόσο, η κατάσταση τις πλείστες μέρες προκαλεί αμηχανία σε αρμόδιες αρχές και δοκιμασία νεύρων στους αυτοκινητιστές.

Συνεργεία της Αστυνομίας βρίσκονταν όλες τις μέρες από ενωρίς το πρωί σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου προσπαθώντας να διευκολύνουν την κατάσταση, ωστόσο οι καθυστερήσεις και οι ουρές που καταγράφονται ήταν ασυνήθιστες για τα δεδομένα της Πάφου, σε σημεία όπως ο δρόμος των σιλό, από την Μεσόγη προς το Νοσοκομείο Πάφου, η λεωφόρος Τάσσου Παπαδόπουλου από το Βιοφώς προς την ΑΗΚ και κυρίως στον κόμβο του Νοσοκομείου, καθώς επίσης όλοι οι κύριοι δρόμοι που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο, όπως οι λεωφόροι Ελλάδος, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Γρίβα Διγενή.