Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τμήμα Πολεοδομίας η προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα της κατασκευής υπέργειας διάβασης, για ασφαλή διέλευση πεζών και ποδηλάτων, στην λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου στην Πάφο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, και λειτουργοί των Τμημάτων Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αντιληπτή από όλους η αναγκαιότητα δημιουργίας του συγκεκριμένου έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, συζητήθηκαν τρία πιθανά σενάρια: Να προχωρήσει το έργο με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, να γίνει νέος σχεδιασμός πιο χαμηλού κόστους και να γίνει μελέτη – κατασκευή (design and build).

Τελικά, αποφασίστηκε ότι η πιο σωστή λύση είναι να ζητηθεί από την αρχιτέκτονα που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να κάνει μια καινούρια κοστολόγηση του έργου και να την παρουσιάσει σε μια επόμενη συνάντηση.

Οι άλλες δύο επιλογές απορρίφθηκαν διότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση, όπως διευκρίνισε ο Χρύσανθος Σαββίδης. Η αρχιτεκτονική πρόταση από την Έλενα Παττίχη είναι εξαιρετική τόσο από πλευράς λειτουργικότητας όσο και από πλευράς ομορφιάς, αφού όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή, κατέληξε.