Tην περίοδο των γιορτών διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές παιδιών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δήλωσε στον ACTIVE ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία, εξηγώντας ότι, υπήρξε ρεκόρ ταυτόχρονης νοσηλείας δέκα βρεφών κάτω του ενός έτους, με COVID.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι τελευταίες εισαγωγές είναι νόσηση από τη μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε ο γιατρός, καλώντας τους γονείς να είναι υποψιασμένοι με συγκεκριμένα συμπτώματα τα οποία στα βρέφη εκδηλώνονται εντονότερα, από ότι σε μεγαλύτερα παιδιά που έχουν πολύ ήπια συμπτώματα.

«Τα βρέφη παρουσιάζουν ψηλό πυρετό και ανορεξία, λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος, γι’ αυτό και εισάγονται στο νοσοκομείο για στενή παρακολούθηση και για ενυδάτωση. Το κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ο ψηλός πυρετός και οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν κυρίως τα νεογνά, στα οποία ο αμυντικός μηχανισμός χρήζει άμεσης ιατρικής παρέμβασης και αντιβίωσης».

Ο Δρ Αβραάμ Ηλία εξέφρασε την εκτίμηση πως το φαινόμενο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες κατά τις οποίες θα υπάρξει επιστροφή στα σχολεία και η μετάδοση του ιού είναι αναμενόμενη.

 

Active Radio