Τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία της για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου «test to stay», εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ζητώντας από τους αρμόδιους “να ασχοληθούν έστω και τώρα με τα πρακτικά καθημερινά προβλήματα”, που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Αναφέρεται, επίσης, σε σοβαρή απουσία διαλόγου μιας και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής, δεν έχει κληθεί να συμμετέχει σε συναντήσεις, που αφορούν τη λήψη μέτρων και τα παιδιά, πάρα μόνο ενημερώνονται για την εφαρμογή των μέτρων μετά που οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.

«Βρισκόμαστε δύο χρόνια μετά την πανδημία και όπως φαίνεται ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία όσο και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Δυστυχώς, τα παιδιά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια επηρεάστηκαν ανεπανόρθωτα όσον αφορά τον ψυχολογικό τους κόσμο και υπάρχει ανησυχία για την έκταση των εκπαιδευτικών αδυναμιών, καθώς διανύουμε την τρίτη σχολική χρονιά μέσα σε συνθήκες πανδημίας», προσθέτει.

Εδώ και 2 χρόνια, αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, «ακούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργικού Συμβουλίου και ενημερωνόμαστε από τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των πρωτοκόλλων στις σχολικές μονάδες».

«Η λήψη αποφάσεων γίνεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Όμως, διαπιστώνουμε μια σοβαρή έλλειψη επικοινωνίας. Αυτό που ακούμε συνεχώς είναι ότι βασικός γνώμονας για όλες τις αποφάσεις που παίρνονται είναι η υγεία των παιδιών μας και η ασφαλή παραμονή τους στις σχολικές μονάδες», σημειώνει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι οι ανησυχίες και τα επιχειρήματα των Οργανωμένων Γονέων δεν λήφθηκαν υπόψη.

«Η εισήγηση να υλοποιηθεί το πρωτόκολλο όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή μιας και θα γινόταν σε πιλοτική βάση δεν γίνεται αποδεκτή. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία μας για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου αυτού που για ακόμη μια φορά δεν επέτρεψε στα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονικότητα του σχολικού τους ωραρίου και έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία γονιών και εκπαιδευτικών. Ζητούμε από τους αρμόδιους να ασχοληθούν έστω και τώρα με τα πρακτικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες», προσθέτει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής αναφέρει ότι θα θέσει σειρά θεμάτων σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να προγραμματιστούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους Γονείς, δημοσιογραφικές διασκέψεις, διαδικτυακά ενημερωτικά σεμινάρια και συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΚΥΠΕ