Όλο και πιο έντονοι είναι οι ρυθμοί τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τις διάφορες διαδικασίες που τρέχουν στο πλαίσιο των Παγκύπριων Εξετάσεων. Το εξεταστικό κομμάτι, ως γνωστόν έχει ολοκληρωθεί από τις 30 Ιουνίου, με τους διορθωτές και τους βαθμολογητές να πιάνουν άμεσα δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αυτή την περίοδο προχωρούν οι βαθμολογήσεις των εξεταστικών δοκιμίων, με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια όλες οι σχετικές διαδικασίες, ούτως ώστε τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα για ανακοίνωση στα μέσα Ιουλίου. Αναφορικά με το πότε ακριβώς αναμένεται η ανακοίνωσή τους, αυτή υπολογίζεται γύρω στις 15 με 18 του μήνα.

Μόλις ολοκληρωθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι βαθμολογήσεις, θα ακολουθήσει μια σειρά από ελέγχους –μεταξύ των οποίων και οπτικοί στα γραπτά– οι καταχωρήσεις των αποτελεσμάτων, η στατιστική τους επεξεργασία, οι τελικοί έλεγχοι και φυσικά, η κατανομή των θέσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση θα ανακοινωθούν αποτελέσματα που αφορούν τις θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, καθώς η διαδικασία που αφορά στις θέσεις και στην πρόσβαση στα πανεπιστήμια της Ελλάδας θα γίνει αργότερα. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι περίπου τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα ΑΑΕΙ της Κύπρου, θα ανακοινωθεί και ο βαθμός που θα εξασφαλίσουν οι υποψήφιοι, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους για τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Τονίζεται ότι για τα ιδρύματα της Ελλάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις από ένα επιστημονικό πεδίο. 

Η περίοδος κατά την οποία θα ανοίξει η πλατφόρμα για να εισέρχονται οι ενδιαφερόμενοι και να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους για τις θέσεις στην Ελλάδα, θα ανακοινωθεί σύντομα από την Υπηρεσία Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας, πρόκειται για διαδικασία που αφορά αποκλειστικά και μόνο το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και συνήθως αυτή γίνεται από τα μέσα μέχρι τα τέλη Αυγούστου.