Για την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Θωμάς Αντωνίου, ο οποίος, ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», δεν υπέβαλε γραπτώς την παραίτηση του στον υπουργό αφού προτίθεται να ακολουθήσει τις διαδικασίες και θα αναμένει πρώτα να διοριστεί και επίσημα ως μέλος του δ.σ. του Οργανισμού ο πρόεδρος του ΠΙΣ πριν επισημοποιήσει ο ίδιος τις δικές του αποφάσεις. Οι φωνές διαμαρτυρίας συνεχίστηκαν και χθες, ενώ πέραν των 14 οργανώσεων που αποτελούν την Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ, ανακοινώσεις αντίδρασης στον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ εξέδωσαν και άλλες ανεξάρτητες οργανώσεις από τον χώρο της Υγείας και όχι μόνο. 

Η δημόσια κατακραυγή ωστόσο δεν φαίνεται να πτοεί την Κυβέρνηση η οποία, όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, δεν έχει πρόθεση να αλλάξει την απόφαση της. «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανάκλησης της απόφασης και επιτρέψετε μου να υπενθυμίσω ότι ουσιαστικά μετά την εισήγηση των εργοδοτικών οργανώσεων και τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, δεν υπήρχε άλλη διαδρομή από αυτήν που ακολούθησε το Υπουργικό Συμβούλιο» ισχυρίστηκε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Μάριος Πελεκάνος. Από πλευράς του ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, υποστήριξε σε δικές του δηλώσεις ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της Κυβέρνησης. «Είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί εδώ και μια εβδομάδα την επικαιρότητα. Υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, θα πρέπει όμως πλέον να σταματήσουν διότι είναι και θέμα σεβασμού προς τους θεσμούς και στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Να μην συγχύζουμε την όλη κατάσταση. Υπάρχει εκπρόσωπος των εργοδοτικών οργανώσεων, η εισήγηση πήγε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η πρόταση του υπουργού Υγείας». 

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΟΑΥ και την πρόθεση του να παραιτηθεί, εάν ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ επισημοποιηθεί, εάν δηλαδή ο υπουργός Υγείας αποστείλει σχετική επιστολή στον ΟΑΥ και ο διορισμός δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Θωμάς Αντωνίου μετέβη στον ΟΑΥ για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αντωνίου, ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη για τις αποφάσεις που έλαβε αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο διορισμός Πέτρου Αγαθαγγέλου, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση κι άλλων μελών του δ.σ. αφού μεταξύ άλλων τρία από τα μέλη εκπροσωπούν οργανώσεις (ΟΣΑΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ) οι οποίες ανήκουν και στην Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ ενώ την παραίτηση της από το δ.σ. έχει υποβάλει από την πρώτη στιγμή η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Μελίνα Πύργου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη, ιδιαίτερα μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. από τον Θωμά Αντωνίου για την πρόθεση του να παραιτηθεί. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Στο παρασκήνιο εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες, αρκετά άτομα από τον χώρο της Υγείας αλλά και από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην Κοινωνική Συμμαχία για το ΓεΣΥ, είχαν επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΟΑΥ καλώντας τον να μην υποβάλει την παραίτηση του, εκφράζοντας την ανησυχία τους, ό,τι πιθανόν η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αντικατάσταση του από άτομο το οποίο δεν υποστηρίζει με το ίδιο σθένος (ή βρίσκεται στην αντίπερα όχθη), το Σύστημα και τη φιλοσοφία του.