Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μετά και τη σύλληψη 48χρονου Ελληνοκύπριου, υπάλληλου της Επαρχιακής Διοίκησης των ΒΒ ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς στο δημόσιο, – αποδοχή χρημάτων και υπηρεσιών – από διάφορους τοπικούς επιχειρηματίες που εμπίπτουν εντός των δυτικών περιοχών των ΒΒ.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η αστυνομική ερευνά θα πάει αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα από το 2010, όταν ο 48χρονος λειτουργός ανέλαβε καθήκοντα σε συγκεκριμένο γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης. Ο ρόλος του, ήταν να εποπτεύει και πραγματοποιεί ελέγχους σε διάφορα υποστατικά και επιχειρήσεις και όπου υπήρχαν παρανομίες να προχωρά σε καταγγελίες.

Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων των Β. Βάσεων, προκύπτει πως ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα και ανταλλάγματα με διάφορους τρόπους από επιχειρηματίες της περιοχής, έτσι ώστε να μην καταγγελθούν. Μάλιστα, από τη μέχρι στιγμής διερεύνηση αλλά και από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, καταγράφονται περιπτώσεις όπου πάρα το γεγονός ότι υπήρχαν εξόφθαλμες παρανομίες, αυτός «έκλεινε τα μάτια» και δεν προχωρούσε σε εξώδικο ή και κλήση για το Δικαστήριο.

Χαρακτηριστική η περίπτωση προσώπου, οποίος όπως πληροφορείται ο «Φ» είχε δώσει στον κατηγορούμενο ποσό που αγγίζει τις €6.000 για να γλυτώσει την καταγγελία και το Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κληθεί για κατάθεση περίπου 50 πρόσωπα, ενώ οι καταγγελίες αριθμούν γύρω στις 7. Οι ανακριτές του SBA φαίνονται πεπεισμένοι ότι υπάρχουν αρκετά πρόσωπα από τα οποία ο 48χρονος πήρε χρήματα, ούτως ώστε αν μην προβεί σε καταγγελίες, και για αυτό τον λόγο θα προβούν σε επιτόπιες έρευνες σε διάφορες επιχειρήσεις.

Επίσης, θα ερευνηθούν και τα πρόσωπα που καταγγέλθηκαν όλο αυτό το διάστημα και που οι υποθέσεις τους οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων. Ο στόχος των ανακριτών είναι να εντοπίσουν και επιχειρηματίες που τους έγινε πρόταση από τον 48χρονο για χρηματισμό και δεν ενέδωσαν.

Κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών θα τεθούν και διάφορες νέες επιχειρήσεις και υποστατικά τα οποία είτε κατασκευάστηκαν πρόσφατα, ή τέθηκαν σε λειτουργία και εμπίπτουν στην επικράτεια των ΒΒ. Στόχος των ερευνών να εξακριβωθεί εάν με παράνομο τρόπο ή και παράτυπα τους δόθηκαν άδειες και δεν καταγγέλθηκαν οι όποιες ενδεχόμενες παρανομίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο 48χρονος αφού κατηγορήθηκε για συνολικά 7 αδικήματα που σχετίζονται με διαφθορά, αφέθηκε ελεύθερος προχθές με περιοριστικούς όρους, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους €10.000.

Σοβαρή η υπόθεση λένε οι Βάσεις

Σε σχετική ανακοίνωση τους οι Βρετανικές Βάσεις απευθύνουν έκκληση σε τοπικές επιχειρήσεις αλλά και σε όποιον γνωρίζει και έχει πληροφορίες για το θέμα, να επικοινωνήσει στην τηλεφωνική Γραμμή 1443 ή να επισκεφθεί τον Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στο δρόμο Μ1 στο Κολόσσι.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής των δυτικών περιοχών των ΒΒ, Dave Purvis, σε γραπτή του δήλωση σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί αυτού του είδους αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά από την Αστυνομία των ΒΒ. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά και να ξεριζώσουμε τυχόν “σάπια μήλα” από τις ΒΒ». Καταληκτικά, οι Βρετανικές Βάσεις σημειώνουν πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση.