Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από πλευράς του ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε χθες τα ξημερώματα ο κοινοτάρχης Κορφής, Ανδρέας Περικλέους.

Οι άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της κατοικίας και προκάλεσαν ζημιές σε τζάμι, στο μπετόν της πρόσοψης της κατοικίας και σε καναπέ που βρισκόταν στη βεράντα. Τα κίνητρα της εγκληματικής επίθεσης σε βάρους του κοινοτάρχη για την ώρα παραμένουν άγνωστα και είναι υπό διερεύνηση. Όπως πληροφορείται ο «Φ», σε κατάθεση του ο 58χρονος είπε πως δεν έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του, εντούτοις ανέφερε πως είχε με κάποιους διαφωνίες στο παρελθόν, κυρίως επαγγελματικές σε σχέση με τα καθήκοντα του.

Σύμφωνα με καταγγελία του 58χρονου κοινοτάρχη στις Αρχές, γύρω στις 3:00 χθες τα ξημερώματα, ενώ κοιμόταν άκουσε θόρυβο από πυροβολισμούς, ωστόσο δεν έδωσε σημασία. Με το πρώτο φως της μέρας, ο 58χρονος διαπίστωσε ότι οι πυροβολισμοί είχαν ριφθεί στην πρόσοψη της κατοικίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε πυρ κατά της κατοικίας κοινοτάρχη – Τι είπε ο 58χρονος στις Αρχές

Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως οι άγνωστοι δράστες έριξαν τέσσερις πυροβολισμούς από τους οποίους πλήγηκε τζαμί, ενώ δύο σφαίρες έπληξαν το μπετόν της πρόσοψης της κατοικίας. Επίσης, πυροβολισμό δέχθηκε και καναπές που βρισκόταν στη βεράντα της κατοικίας. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δύο κάλυκες στους οποίους αναμένεται να διενεργηθεί βαλλιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για πιστόλι ή άλλου τύπου πυροβόλο όπλο. Επίσης, θα διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο πιστόλι έχει χρησιμοποιεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι Αρχές εξασφάλισαν μαρτυρία από γειτονικό πρόσωπο, που ανέφερε ότι μετά τους πυροβολισμούς αντιλήφθηκε να απομακρύνεται από τη σκηνή μοτοσυκλέτα αγνώστων στοιχείων με νότια κατεύθυνση.