Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής, αντεξέτασε κλινική ψυχολόγο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, η οποία προέβη σε ψυχολογική αξιολόγηση της παραπονούμενης τον Ιούνιο του 2021 μετά την καταγγελία της στην Αστυνομία.

Ο κ. Πικής επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της έκθεσης που κατέθεσε στο δικαστήριο η μάρτυρας, υποβάλλοντας της πώς στερείται επιστημονικής εγκυρότητας, λόγω του ότι δεν έκανε ψυχομετρικό τεστ στην παραπονούμενη.

Η κλινική ψυχολόγος απάντησε πως διαφωνεί και πως ακολούθησε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τις κλινικές συνεντεύξεις στην παραπονούμενη, μια διαδικασία μετρήσιμη, όπως είπε και ιδιαιτέρως πολύπλοκη. Ο συνήγορος του τέως Κιτίου, επιχείρησε ακόμη να αμφισβητήσει το συμπέρασμα της ψυχολόγου πως η παραπονούμενη προχώρησε 40 χρόνια μετά στην καταγγελία για την άσεμνη επίθεση εναντίον της, λόγω του κινήματος #metoo και άλλων παρόμοιων καταγγελιών που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η μάρτυρας ανέφερε πως συναντά πολύ συχνά περιπτώσεις θυμάτων που κακοποιήθηκαν πριν από πολλά χρόνια και ανέφεραν πως προέβησαν τώρα σε καταγγελία λόγω του #metoo και άλλων κινημάτων, αλλά και υποθέσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Η εμπειρία μου δείχνει ότι χρειάζεται μια αφορμή για να προχωρήσει κάποιος σε καταγγελία, όπως είναι ένα κίνημα, ένα δημοσίευμα κλπ.», ανέφερε η ψυχολόγος. Η υπόθεση θα συνεχιστεί με το νέο δικαστικό έτος, στις 23 Σεπτεμβρίου όπου θα καταθέσουν οι τελευταίοι δύο μάρτυρες της Κατηγορούσας Αρχής.