Προς συγκεκριμένη κατεύθυνση προσανατολίζονται οι κτηνίατροι που παρακολουθούσαν τον αγριόγατο Berton για τα αίτια θανάτου του. Από τη νεκροτομή προέκυψαν σημαντικά ευρήματα τα οποία αναμένεται να αξιολογηθούν. Επίσης, από το νεκρό ζώο λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Πρόκειται για δείγματα που θα σταλούν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και δείγματα αίματος και για να διαπιστωθεί, όπως μας αναφέρθηκε από αρμόδιο πρόσωπο, τι προκάλεσε τον θάνατο του ζώου.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο γάτος μετά την επέμβαση άρχισε να παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα, ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι εξωγενείς παράγοντες του προκάλεσαν διαταραχές με αποτέλεσμα να έχει μια περίεργη συμπεριφορά μια ημέρα πριν πεθάνει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τη νεκροτομή έχουν εντοπιστεί κάποια ευρήματα τα οποία οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του Berton συνεχίζεται από την Αστυνομία, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου. Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως στις 11 Αυγούστου 2022 διενεργήθηκε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στη Λευκωσία νεκροτομή στο εν λόγω ζώο και προέκυψαν ευρήματα τα οποία αξιολογούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπενθυμίζεται ότι ο αγριότατος στις 8 Μαΐου είχε επιτεθεί σε 3χρονο αγοράκι προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι. Ακολούθως, η ιδιοκτήτρια του, τον παρέδωσε για φιλοξενία στον ζωολογικό κήπο Λεμεσού και εναντίον της διερευνάται από την ΑΔΕ Λεμεσού το αδίκημα της κατοχής ζώου χωρίς άδεια. Την 1η Αυγούστου ο Berton μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου στην Πέγεια, αλλά εφτά μέρες μετά απεβίωσε.