Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το περιστατικό σε σχολείο στη Λάρνακα, την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, με το Υπουργείο Παιδείας να υποστηρίζει πως δεν έγιναν αποβολές και τον πρόεδρο των οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, να κάνει λόγο για συγκάλυψη του Διευθυντή.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει στη διάθεσή του στοιχεία με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι οι μαθητές του Γυμνασίου στην Λάρνακα έχουν αποβληθεί, δήλωσε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης. Μιλώντας στο Τρίτο είπε πως το Υπουργείο θα προχωρήσει σε διερεύνηση του περιστατικού και εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξαν αποβολές τότε θα αρθεί η συγκεκριμένη διοικητική πράξη.

Ο κύριος Λούης σημείωσε πως μετά από τους ισχυρισμούς, όπως τους χαρακτήρισε για αποβολές μαθητών, το Υπουργείο επικοινώνησε με την διεύθυνση του σχολείου και η απάντηση που έλαβε είναι ότι πρόκειται για συστάσεις και όχι αποβολές. Πρόσθεσε πως έχουν δοθεί οδηγίες προς την διεύθυνση του σχολείου να σταλούν προς το Υπουργείο σχετικά τεκμήρια. Διευκρίνισε την ίδια ώρα πως έχουν δοθεί οδηγίες για επιστροφή των παιδιών στο σχολείο σήμερα κιόλας. Επεσήμανε ταυτόχρονα πως η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου από το καλοκαίρι φρόντισε να ενημερώσει για τους κανονισμούς που ισχύουν στο σχολείο και θα πρέπει όλοι να τους σέβονται.

Χαράλαμπος Διονυσίου: Το Υπουργείο Παιδείας συγκαλύπτει τον διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα που απέβαλε περίπου 50 μαθητές

Το Υπουργείο Παιδείας συγκαλύπτει τον διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα που απέβαλε περίπου 50 μαθητές λόγω μη ευπρεπούς εμφάνισης κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, δήλωσε ο πρόεδρος των οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Μιλώντας στο Τρίτο είπε πως ισχύουν οι αποβολές των μαθητών αφού έχει στη διάθεσή του σχετικά έγγραφα που δόθηκαν στους μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου. Ο κύριος Διονυσίου είπε πως η συνομοσπονδία γονέων μέσης εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε καταγγελία του διευθυντή. Υπέδειξε ταυτόχρονα πως υπάρχουν αρκετά μέτρα πριν την αποβολή προσθέτοντας πως σε άλλα σχολεία που διαπιστώθηκαν προβλήματα με την εμφάνιση μαθητών έγιναν συστάσεις ή παρατηρήσεις στους μαθητές. Ο κύριος Διονυσίου απέρριψε τους ισχυρισμούς για πολιτικές σκοπιμότητες στην αντίδραση της συνομοσπονδίας λέγοντας πως αξίζουν συγχαρητήρια στο Υπουργείο Παιδείας για την οργάνωση. Επεσήμανε πως σήμερα τα παιδιά θα πάνε σχολείο μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.

Δέσπω Μιχαηλίδου: Η ερμηνεία των κανονισμών του σχολείου δεν μπορεί να επαφίεται στην κρίση του καθενός

Η ερμηνεία των κανονισμών του σχολείου δεν μπορεί να επαφίεται στην κρίση του καθενός, τόνισε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου. 

Μιλώντας στο Τρίτο επεσήμανε πως πριν την οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον των παιδιών και πως μέλημα της διεύθυνσης θα πρέπει να είναι, τα παιδιά να πηγαίνουν με ευχάριστη διάθεση στο σχολείο και όχι να μετρά το κούρεμα του κάθε μαθητή, σημειώνοντας πως πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες.

Μάλιστα σημείωσε ότι η όλη κατάσταση της θυμίζει την δικτατορία του Πάγκαλου στην Ελλάδα που μετρούσαν το μήκος της φούστας των γυναικών. Η επίτροπος πρόσθεσε πως τα μέτρα θα πρέπει να κλιμακώνονται ξεκινώντας από απλές συστάσεις και παρατηρήσεις επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως έφτασαν και κοντά της μερικά από τα έγγραφα αποβολών. Παρατήρησε επίσης πως το υπουργείο παιδείας, συγκαλύπτει τέτοιες συμπεριφορές και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια περιστατικά που να πληγώνουν τα παιδιά. Τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στο σχολείο και τα παιδιά να μάθουν να υπακούουν στους κανονισμούς.

Πηγή: ΡΙΚ