Σε κάποια φάση θα ανατραπεί το θεοκρατικό Ιράν, ανέφερε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE o θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, εξηγώντας ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν άρχισε σήμερα, αλλά το 2014 με Ιρανή δημοσιογράφο στο Μπρούκλιν, η οποία καλούσε τις γυναίκες του Ιράν να της στείλουν βίντεο χωρίς τη μαντήλα. «Τότε δημιούργησε και το κίνημα των Λευκών Τετάρτων, όπου οι γυναίκες τις Τετάρτες φορούσαν λευκά ρούχα αντί σκούρα και έβγαζαν τις μαντήλες.

Η μαντήλα είναι σύμβολο ρατσισμού ενάντια στη γυναίκα στο Ισλάμ, με το ρατσισμό να είναι καθαρά θρησκευτικός και αρχίζει από το κοράνι, ανέφερε ο κύριος Κυριακού, εξηγώντας ότι «Το κοράνι αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι, οι άντρες είναι ανώτεροι των γυναικών και λέει ξεκάθαρα ότι, αν οι γυναίκες δεν είναι υπάκουες, να τις στέλνουν σε διαφορετικά κρεβάτια και να τις χτυπούν, σταματώντας μόνο όταν γίνονται υπάκουες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Με τέτοια αναφορά στο κοράνι, επισήμανε, αυτός ο ρατσισμός είναι θρησκευτικός και εξελίσσεται σε οικονομικό, κοινωνικό και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Όταν εμπλέκεται η πολιτική συνέχισε ο κύριος Κυριακού, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Επικαλέστηκε την κρίση στην Τουρκία, η  οποία ήταν καθαρά κοσμικό κράτος, το οποίο σημείωσε, τώρα αρχίζει να ισλαμοποιείται και να εμφανίζει ανάλογα φαινόμενα, με συλλήψεις γυναικών δημοσιογράφων που δεν συμπορεύονται με το Ισλάμ  ή εμφανίζονται πιο φιλελεύθερες.