Ένοχη στην κατηγορία της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης κρίθηκε χθες από το Δικαστήριο Λεμεσού, εκπαιδευτικός η οποία κατηγορείτο ότι επιτέθηκε σε 10χρονο μαθητή της εν ώρα μαθήματος. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη δασκάλα στο αδίκημα της πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και όρισε νέα δικάσιμο για μετριασμό της ποινής, τέλος Φεβρουαρίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ» από τα ευρήματα της απόφασης του Δικαστηρίου προκύπτει ότι η κατηγορούμενη νομίζοντας ότι ο 10χρονος είχε ζητήσει από συμμαθητή του να μετακινηθεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος, του τράβηξε την καρεκλά στην οποία καθόταν με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει.

Στη συνέχεια, έριξε την καρέκλα στην τάξη και άρχισε να τραβά τον 10χρονο από το αριστερό χέρι, σέρνοντάς τον, για να το βγάλει εκτός της αίθουσας, όπως και έγινε. Κατά την ακροαματική διαδικασία τέθηκε και το γεγονός ότι ο 10χρονος ήταν αθλητής πυγμαχίας.  Ο μαθητής μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες όπου ο γιατρός που τον εξέτασε, διαπίστωσε ότι έφερε ήπιο άλγος στις δεξιές πλευρές, εκδορές στο δεξί ώμο και βραχίονα και τρία γδαρσίματα στο κάτω μέρος του αριστερού του χεριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην OLAF 5 ακαδημαϊκοί για έσοδα από προγράμματα

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι άσκησε βία. Θέση της ήταν πως γινόταν φασαρία στην τάξη και ο 10χρονος ήταν αυτός που παρότρυνε τους υπόλοιπους μαθητές να μην κάνουν μάθημα.

Ισχυρίστηκε ότι του ζήτησε να βγει από την τάξη και εκείνος αρνείτο. Παραδέχθηκε όμως ότι τον έπιασε από τον καρπό και τον οδήγησε έξω από την τάξη.