Από 25 μέχρι 300 ευρώ καλούνται να πληρώνουν οι παραβάτες στα φώτα τροχαίας, οι οποίοι σταματούν πάνω ή ξεπερνούν την υποχρεωτική γραμμή (ΑΛΤ), όπως ανέφερε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ΑCTIVE ο υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής.

Όπως εξήγησε με αφορμή τη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης σε δύο νέες ελεγχόμενες διασταυρώσεις στη Λευκωσία, στις λεωφόρους Γρίβα Διγενή και Προδρόμου και στη συμβολή της λεωφόρου Λεμεσού με τη λεωφόρο Αρμενίας, «εκεί που υπάρχει γραμμή του ΑΛΤ, ο οδηγός πρέπει να σταματήσει πριν από αυτή. Αν ο μπροστινός τροχός περάσει τη γραμμή του ΑΛΤ κατά 70 cm, τότε είμαστε αντιμέτωποι με το αδίκημα της παραβίασης υποχρεωτικής γραμμής και το εξώδικο είναι 25 ευρώ. Αν το όχημα περάσει 2,5 – 3 μέτρα την υποχρεωτική γραμμή και όχι ο πισινός τροχός, τότε η καταγγελία αφορά στην παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και το εξώδικο είναι 300 ευρώ».

Το ζητούμενο, όπως ανέφερε ο κ. Μιλής, «είναι να αλλάξουν οι κακές συνήθειες στην οδήγηση και να εμπεδώσουν οι οδηγοί ότι πρέπει να μένουν πίσω από την υποχρεωτική γραμμή του ΑΛΤ. Το σύστημα φωτοεπισήμανσης πρέπει να καλύψει όλες τις πόλεις ώστε να έχουμε σαφή δεδομένα για τη δραστική μείωση των ατυχημάτων».

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως από σήμερα υπάρχουν οκτώ κινητές συσκευές, οι οποίες λειτουργούν σε παγκύπρια βάση.

Activeradio