Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης  και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με εταιρεία ποδηλασίας και την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση σχεδιασμού και δημιουργίας ποδηλατικών διαδρομών στην επαρχία Πάφου από τις αρχές του χρόνου. Η πανδημία που ενέκυψε στο μεταξύ, άφησε και αυτό τον σχεδιασμό, όπως και πολλούς άλλους, ατελή και πλέον οι αρμόδιοι στρέφονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 για την προώθηση του, δεδομένου ότι η κατάσταση με τον κορωνοιό θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Ο σχεδιασμός για τις νέες ποδηλατικές διαδρομές είχε ως στόχο την ανάδειξη της υπαίθρου, των πανέμορφων τοπίων και την ιδιαίτερη μορφολογία των κοινοτήτων της Πάφου. Έχουν προβλεφθεί τέσσερεις νέες διαδρομές που καλύπτουν κατά κύριο λόγο την βορειοανατολική Πάφο. Παράλληλα, είχε προ πανδημίας αρχίσει και η υλοποίηση της δεύτερης φάσης η οποία περιλαμβάνει πέντε διαδρομές που θα καλύψουν τις περιοχές, Πέγειας, κοινοτήτων της Λαόνα, Πόλης Χρυσοχούς, και Ακάμα. 

Οι επισκέπτες της επαρχίας Πάφου θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον την συναρπαστική εμπειρία της ποδηλασίας ακόμη πιο αναβαθμισμένη ως μέρος των ευρύτερων διακοπών στην Πάφο, ως ενός μαγευτικού προορισμού δραστηριοτήτων, περιπέτειας, αλλά και επαγγελματικής προπόνησης.

Παράλληλα, η ΕΤΑΠ και οι συνεργάτες της έχουν σε εξέλιξη προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων όταν οι υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ σε πλήρη υλοποίηση βρίσκεται το πλάνο προώθησης και γνωστοποίησης των νέων αυτών διαδρομών μέσα από εξειδικευμένα κανάλια προώθηση ποδηλατικού τουρισμού.