Την Αστυνομία επιστρατεύει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για τον εντοπισμό προσώπου που νοσεί με Covid- 19 και δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση στενών επαφών.

Πρόκειται για περιστατικό για το οποίο η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης συμπεριέλαβε στην ενημέρωση της Κυριακής και αφορά πρόσωπο το οποίο αφίχθη από χώρα του εξωτερικού έχοντας στο flight pass του αρνητικό τεστ. Ωστόσο στη συνέχεια προχώρησε σε εργαστηριακή διάγνωση με δική του πρωτοβουλία διότι όπως φαίνεται παρουσίασε συμπτώματα, με θετικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελαφρώς καλύτερη εικόνα – Τα κρούσματα της Κυριακής

Όπως εξήγησε στο philenews, o  Επιδημιολόγος πεδίου, επικεφαλής της Ομάδας Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας Βαλεντίνος Σιλβέστρος, τα στοιχεία του περιστατικού και η διαδρομή που ακολούθησε μέχρι την Κύπρο έχουν εντοπιστεί μέσω του Flight Pass και είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστεί και από την ομάδα. Ήδη έχει ενημερωθεί για την περίπτωση και η Αστυνομία προκειμένου αν δεν εντοπιστεί τις επόμενες ώρες να αναζητηθεί από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σιλβέστρος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής τα επίπεδα ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού παραμένουν υψηλά, ενώ ουδείς «ξέφυγε» της καραντίνας αφού ακόμα και οι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίζονται. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν εντοπίζονται από την ομάδα τότε ενημερώνεται η Αστυνομία.

Πηγή: philenews