To Top
04:02 Παρασκευή
28 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Δημ. υπάλληλος σέρνει τη Δημοκρατία στα δικαστήρια επί 20 χρόνια
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Δημ. υπάλληλος σέρνει τη Δημοκρατία στα δικαστήρια επί 20 χρόνια
  15 Οκτωβρίου 2019, 5:29 μμ  
Στα δικαστήρια σέρνει την Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και περίπου 20 χρόνια ένας δημόσιος υπάλληλος. Η υπόθεση που ξεκίνησε μέσα στο 2000 έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2019.
 
Συνολικά, υπάρχουν πέραν των δέκα υποθέσεων στις οποίες προσέφυγε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και μεταξύ άλλων, κατά του ίδιου του Υπουργικού Συμβουλίου, του Γενικού Εισαγγελέα, της Ε.Δ.Υ και άλλων.
 
Μάλιστα όλες οι υποθέσεις εκδικάστηκαν εναντίον του με έξοδα πέραν των 1000 ευρώ σε κάθε υπόθεση ξεχωριστά.
 
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο εν λόγω υπάλληλος υπηρετούσε σε θέση, όταν υπέβαλε γραπτώς αίτημα για παραίτηση από τη θέση. Το αίτημα του ικανοποιήθηκε. Για αυτή ακριβώς την εξέλιξη παραπονέθηκε με προσφυγή του.
 
Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, είχε προσληφθεί στη θέση με ισχύ από 2 Απριλίου 1998. Κατόπιν που την 1 Απριλίου 2000 έληξε η περίοδος δοκιμασίας, η Ε.Δ.Υ. συνήλθε για να εξετάσει τα περαιτέρω. Αφού σημείωσε ότι οι τελευταίες τρεις Εξαμηνιαίες Υπηρεσιακές Εκθέσεις δεν ήταν ευνοϊκές, ότι ο αιτητής δεν συστηνόταν, η ένστασή του αναφορικά με την τελική Εξαμηνιαία Έκθεση, απορρίφθηκε.
 
Μάλιστα στην έκθεση, σημειώθηκαν για τον συγκεκριμένο τα ακόλουθα: «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης. Αδυνατεί να επικεντρωθεί στα ουσιώδη για την περίπτωση γεγονότα και να προβεί σε κάποια εκτίμηση. Αναλίσκεται σε αλλεπάλληλα σημειώματα εν πολλοίς αντιφατικά και δημιουργεί σύγχυση. Πρόβλημα πρωτοβουλίας. Αντιλαμβάνεται το ρόλο και ενεργεί μόνο καθ΄ υπαγόρευση. Καμιά συνεισφορά, ελάχιστη έως μηδενική στην εργασία του Γραφείου όλο το διάστημα της εργασίας του».
 
Η προσφυγή απορρίφθηκε.
 
Παράλληλα, μία άλλη προσφυγή του το 2009, την οποία και απέρριψε Ανώτατο Δικαστήριο, αφορούσε επιστολή του αιτητή προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως.
 
Όπως ελέχθη στην απόφαση του Δικαστηρίου, «προκύπτει από την απλή ανάγνωση της επιστολής του αιτητή η κατά τρόπο εντελώς γενικό και αόριστο αναφορά σε σειρά απροσδιόριστων θεμάτων». Παράλληλα σημειώνεται πως η επιστολή «απέχει πολύ από το να στοιχειοθετηθεί οτιδήποτε που θα ήταν δυνατό να θεωρηθεί ότι συνιστούσε καθήκον του Υπουργικού Συμβουλίου στην περίπτωση ώστε, συνακολούθως, να είναι δυνατό να τίθεται ζήτημα οφειλόμενης ενέργειας».
 
Τον Οκτώβριο του 2019, απερρίφθη ακόμη μία προσφυγή του, η οποία αφορούσε μία επιδότηση προς αυτόν που τον καλούσε να παρουσιαστεί ενώπιον ιατροσυμβουλίου. Η προσφυγή του είχε να κάνει στο γεγονός ότι ο επιδότης συνοδευόταν από μέλος της Αστυνομίας.
 
Η εν λόγω κίνηση είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή επιστολών και εν τέλει την προσφυγή του υπαλλήλου στο δικαστήριο.
 
Μάλιστα σε μία από τις επιστολές της η Αστυνομία είχε γράψει: «Διερωτόμαστε τελικά γιατί τόση επιμονή να εμπλέκετε την Αστυνομία σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχει καμιά σχέση, παρόλο που αυτό σας έχει αναφερθεί σε τέσσερις διαφορετικές επιστολές μας».
 
«Το υπό αναφορά αίτημα είχε απαντηθεί με τις προαναφερθείσες επιστολές με ημερομηνίες 2.11.2001 και 27.5.2004.  Με αυτές, κοινοποιείτο, ξεκάθαρα, η θέση ότι η Αστυνομία δεν εμπλεκόταν στην κλήτευση του εφεσείοντος ενώπιον Ιατροσυμβουλίου και ότι το θέμα ενέπιπτε, αποκλειστικά, στην αρμοδιότητα της Ε.Δ.Υ». Ως εκ τούτου η έφεση απορρίφθηκε.
 
Πηγή: philenews
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...