20 φορές είπε «δεν μπορώ να αναπνεύσω» ο Τζόρτζ Φλόϊντ. «Μη σπαταλάς οξυγόνο», αποκαλύπτεται τώρα ότι του απάντησε ο αστυνόμος Ντέρεκ Σίοβιν που τον πατούσε με το γόνατο επάνω στον λαιμό, και που τελικά τον σκότωσε.
> Από όλους τους αριθμούς της εβδομάδας που συνέλεξα, αυτόν προτίμησα να προτάξω εδώ, για να συνειδητοποιήσουμε πόσο κτήνος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος.

19 μηνών βρέφος κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχικά. Τα τραύματα στο κορμάκι του είναι εμφανή. Στη ψυχούλα του, εκείνο μόνο τα ξέρει.
> Οι υποψίες πέφτουν στο ίδιο του το σπίτι. Οι ευθύνες, όμως, βαραίνουν την Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας που, όπως αποκάλυψε την εβδομάδα αυτή ο «Φ», είχε ειδοποιηθεί σχετικά από την Αστυνομία για τα βάσανα του παιδιού, αλλά δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε. Ντροπή. (ΥΓ: στη προκειμένη περίπτωση, το ουσιαστικό «Ευημερία» μοιάζει με ανέκδοτο).

3 κάτοικοι από την ίδια ενορία στο Δάλι πέθαναν σε μία εβδομάδα από καρκίνο. Οι ντόπιοι ανησυχούν ότι τα συχνά περιστατικά καρκίνου στον τόπο τους πιθανόν να σχετίζονται με εργοστάσια της περιοχής, και απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή τους.
> Εκείνο, όμως, που πρωτίστως και δικαίως απαιτούν, είναι να λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις για τις ανησυχίες τους. Δηλαδή, να  πειστούν ότι δεν ζουν σε έναν τόπο που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους. Αυτό, έχει υποχρέωση το Κράτος να το κοιτάξει.

5 χρόνια «κάθονταν» στα συρτάρια της γραφειοκρατίας οι εγκρίσεις έργων που είχαν εξαγγελθεί. Γιατί δεν ξεκίνησαν, θα αναρωτηθεί κάποιος λογικός άνθρωπος;
> Διότι το σύστημα της δημόσιας διοίκησης, από αυτό ακριβώς το ραχάτι τρέφεται και συντηρείται, η απάντηση. (Διάβασα αυτήν την εβδομάδα ότι ο ΠτΔ έγινε έξαλλος όταν το πληροφορήθηκε και αυτό. Μακάρι ο κορωνοιός να γίνει η αφορμή το fast track να επικρατήσει του «τα ζώα μου αργά».)

€15 εκατ. ζημιές αφήνει πίσω της η αμαρτωλή και ανίκανη (εκ του αποτελέσματος) Επιτροπή Σιτηρών της Κύπρου, που νομοτελειακά κατέρρευσε.
> RIP, που λένε και οι φίλοι μου οι αγγλοσάξωνες. Και μη με ρωτήσετε «καλά, δεν σκέφτεσαι τους εργαζόμενους εκεί;», διότι δεν θα σας αρέσει η απάντησή μου έτσι κι αλλιώς.

3 πάροχοι συνδρομητικής TV υπέγραψαν συμφωνία που θα επιτρέπει πλέον στους ποδοσφαιρόφιλους, με μία μόνο συνδρομή, και μάλιστα σε λογική τιμή, να βλέπουν όλους τους αγώνες των κυπριακών ομάδων, στο εδώ πρωτάθλημα αλλά και στα ευρωπαϊκά.
> Η εύλογη, νομίζω, απορία είναι γιατί η Κύπρος να έχει 3 παρόχους συνδρομητικής TV, όταν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης περίπου τόσους έχουν, μερικές και λιγότερους;

€120 μετ’ επιστροφής σε καμπίνα, για ένα άτομο θα είναι η τιμή της μετάβασης στην Ελλάδα τώρα με την επανέναρξης της ακτοπλοικής σύνδεσης με την Ελλάδα.
> Για λάτρεις των ταξιδιών με βαπόρι, αυτή η είδηση είναι βάλσαμο. Μπορεί ο χρόνος, κατά πως λένε πολλοί, να είναι χρήμα, αλλά αν μπορείς να απαγκιστρωθείς από την πίεσή του, γίνεται απόλαυση ασύγκριτη.

40 προέδρους των ΗΠΑ έντυσε ο οίκος ανδρικών ρούχων Brooks Brothers, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη κήρυξε πτώχευση. 
Ιδρύθηκε το 1818, είχε τουλάχιστον 200 υποκαταστήματα στη Βόρεια Αμερική και άλλα 500 στον υπόλοιπο κόσμο. Ως πέρυσι είχε πωλήσεις $991 εκατ., αλλά ήδη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.  Προτού προσφύγει στον πτωχευτικό κώδικα, είχε ήδη κλείσει 51 καταστήματα εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας. (Πηγή «Καθημερινή» Αθηνών)

> Εκείνο, διαβάζω, που πραγματικά γονάτισε τον όμιλο, ήταν τα τεράστια ενοίκια που έφτανε να πληρώνει για να έχει καταστήματα σε καλά πόστα. Διαφορετικά, οι πωλήσεις του, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας,  ήταν ικανοποιητικές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το τοπίο στην αγορά ακινήτων θα αλλάξει σημαντικά από εδώ και πέρα, και μάλιστα από πολλές απόψεις.

(*) Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα πρόσωπα και προσωπεία με τη ματιά των αριθμών. Και κάθε μέρα, στο πρωινό Newsletter του Pihilenews, μπορείτε να βρείτε και τον Αριθμό της Ημέρας.

Φιλελεύθερα, 12.7.2020.