Υπό κράτηση τέθηκε χθες ένα πρόσωπο με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για διερευνώμενη υπόθεση συνουσίας με άνδρα με μειωμένη διανοητική αντίληψη και άσεμνη επίθεση. Σχετική καταγγελία έγινε πρόσφατα στο ΤΑΕ Λευκωσίας και προχθές συνελήφθη ένα πρόσωπο, το οποίο έδωσε κάποιους ισχυρισμούς για την υπόθεση που εξετάζονται.
 
Τα υπό διερεύνηση αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ 2019 και 22/2/2020 στη Λευκωσία. Χθες, ο συλληφθείς ως ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία εξέδωσε διάταγμα κράτησης εναντίον του συλληφθέντα, για εφτά ημέρες.
Η Αστυνομία διερευνά τις καταγγελίες που έχει ενώπιόν της όπως και τη σχέση του παραπονούμενου με τον ύποπτο. Στο ΤΑΕ έχουν ληφθεί καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του παραπονούμενου, ο οποίος αν κριθεί αναγκαίο θα εξεταστεί από κυβερνητικό γιατρό. 
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που διερευνά τα τελευταία δύο 24ωρα η Αστυνομία, αφού προχθές Πέμπτη, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στη Λευκωσία αλλοδαπός και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης μετά από καταγγελία που λήφθηκε από το ειδικό γραφείο της Αστυνομίας.
 
Η ανήλικη κλήθηκε και έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να ανακριθεί και ο ύποπτος.  Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της υπόθεσης και αυτή η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον δικαστηρίου. 
Πριν μια βδομάδα, άλλη, τρίτη παρόμοια υπόθεση, έφτασε ενώπιον δικαστηρίου χωρίς να δει το φως της δημοσιότητας, για σκοπούς προστασίας του θύματος. Οι υποθέσεις αυτές έχουν πάρει διαστάσεις και παρά τις αυστηρές ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια σε όσους κρίνονται ένοχοι, εντούτοις κάποιοι προβαίνουν στις αποτρόπαιες πράξεις τους εκμεταλλευόμενοι τη σιωπή των θυμάτων και των δικών τους.