«Έφθασε η ώρα» για τις γυναίκες όλης της Κύπρου, καθώς πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεγάλη δράση της πρωτοβουλίας «Είναι η Ώρα». Η μονόωρη στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 11:00-12:00 έστειλε ηχηρό μήνυμα στην κυπριακή κοινωνία και την πολιτεία για την ισότητα.
 
Η πρωτοβουλία «Είναι η Ώρα» ζητά για τις γυναίκες της Κύπρου όλα τα δικαιώματα που τους αφορούν, διά του συνθήματος «Ελάτε να δείξουμε την παρουσία μας διά της απουσίας μας».
 
Ανθρώπινες αλυσίδες σχηματίστηκαν σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία, η αλυσίδα ξεκίνησε από το Ανώτατο Δικαστήριο, πέρασε από τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στο Προεδρικό. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν βουλευτές από όλα σχεδόν τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 
 
Οι γυναικείες και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κύπρου αξιώνουν τερματισμό κάθε μορφής βίας, ισότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μηδενική ανοχή στον σεξισμό, τις διακρίσεις, τα έμφυλα στερεότυπα, εφαρμογή των νομοθεσιών και δημιουργία δομών προστασίας και στήριξης, κατοχύρωση των δικαιωμάτων, εξάλειψη όλων των διακρίσεων στον χώρο εργασίας.
 
 
Στη Λεμεσό η αλυσίδα ξεκίνησε από το γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης, στη Λάρνακα από την πλατεία Ευρώπης μπροστά από το Διοικητήριο και στην Πάφο από τα Κυβερνητικά Γραφεία και διά μέσου της οδού 1ης Απριλίου έφθανε μέχρι το Δημαρχείο.
 
Στη δράση συμμετείχαν προσωπικό και παιδιά της Σχολής Κωφών:
 
Λεμεσός:
 

Επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας:

 

Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου:

Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Στη δράση συμμετείχαν και στήριξαν όλες οι γυναικείες οργανώσεις, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, πανεπιστήμια, δήμοι, δημόσιοι, ημικρατικοί και ιδιωτικοί φορείς και οργανισμοί. Συγκεκριμένα τη δράση στηρίζουν οι ΠΟΓΟ, Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, ΓΟΔΗΣΥ, Ίσα Δικαιώματα Ίσες Ευθύνες, Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων ΓΥΚΟ, Συμμαχία Γυναικών, Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου καθώς επίσης οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΑΣΔΥΚ, ΠΑΣΥΔΥ κ.α.

 
 
Στη δράση συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες του συγκροτήματος του Φιλελευθέρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου:
 
Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου:
 
 
 
Υπουργείο Γεωργίας:
 
Πηγή: Philenews