Η τελευταία δολοφονία, από τους Αμερικανούς, του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, πολύ μεγάλου ήρωα της πατρίδας του και του υποστράτηγου του ιρακινού στρατού Αμπού Μαχντί Αλ Μουχάντις, που ήταν συνοδός του Σολεϊμανί, πιστεύω ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ που έδωσε τη διαταγή, ενόχλησε τη «σφηκοφωλιά» και θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Βέβαια ο Πρόεδρος Τραμπ έχει τον μικρότερο ίσως κίνδυνο ευρισκόμενος στην Αμερική τον περισσότερο καιρό, κλεισμένος στα κάστρα του με χιλιάδες φρουρούς και προφυλάξεις. Τι θα πουν όμως οι απλοί Αμερικανοί πολίτες και στρατιωτικοί που θα είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στην τρομοκρατία η οποία θα αναπτυχθεί πολύ πιο αναβαθμισμένη τώρα, από το κράτος του Ιράν. Βέβαια θα είναι εκτεθειμένοι οι πολίτες και στρατιωτικοί άλλων δυτικών χωρών, που διατηρούν άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ, όπως η Μ. Βρετανία, Γερμανία και το Ισραήλ. Θα πρέπει όμως να το έχουμε υπόψη μας ότι στις τρομοκρατικές επιθέσεις τα βλήματα των βομβών που εκρήγνυνται, όπως και οι σφαίρες δεν γράφουν μόνο τα ονόματα εκείνων που θέλουν εγκληματικά και άδικα βέβαια να σκοτώσουν, αλλά πηγαίνουν και πάνω σε αθώους και άσχετους και πολύ περισσότερο σε μικρά παιδιά. 
Ο Πρόεδρος Τραμπ έπρεπε να σκεφθεί τις μεγάλες συνέπειες της τρομοκρατίας  και μάλιστα πολύ αναβαθμισμένης που θα προέλθει από τον πολύ φανατισμένο μουσουλμανικό λαό του Ιράν. Είναι ένας λαός που υπακούει τυφλά τη θρησκευτικοπολιτική του ηγεσία και δεν νοιάζεται καθόλου για τη ζωή. Το απέδειξαν πάρα πολλές φορές σε διάφορες ανοικτές πολεμικές αναμετρήσεις τους, αλλά το κυριότερο είναι η βοήθεια που παρέχουν, όπως φανερώνεται κάθε τόσο, σε τρομοκρατικές οργανώσεις παγκοσμίως. 
Σ’ εμάς όμως το μεγάλο πρόβλημα που εμφανίστηκε λίγες μέρες πριν και μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί είναι η ενασχόληση σε μεγάλο βαθμό όλων των υπηρεσιών των ΗΠΑ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οργής του Ιράν και ίσως η εμπλοκή τους στις εθνικές μας υποθέσεις Κύπρου και Ελλάδας θα είναι υποβαθμισμένη. Τρανό παράδειγμα ήταν η ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της περιοχής που είναι του άμεσου ενδιαφέροντός μας. Συνέβηκε έτσι λόγω της σχεδιασθείσας για εκτέλεση του Σουλεϊμανί την προηγούμενη ημέρα από την επίσκεψή του στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε την ημέρα που θα γινόταν η επίσκεψή του. Φαίνεται ότι είμαστε λίγο άτυχοι με τη δυναμική εμπλοκή των ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα, που άρχισε να εκδηλώνεται εδώ και λίγο καιρό. Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθει σύντομα αυτή η αναβαθμισμένη εμπλοκή των ΗΠΑ, στηρίζοντάς μας έστω και λίγο αυτή τη φορά παρά προηγουμένως.

* Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ.ΕΔΕΚ Λεμεσού