Αρχιτέκτονας, επιχειρηματίας, ακαδημαϊκός 

1. Τι είναι τα Global Startup Awards; Ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παγκόσμιους διαγωνισμούς που στόχο έχει να ανακαλύψει και να αναγνωρίσει όσους τολμούν να ονειρευτούν και να διαμορφώσουν  το μέλλον. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τις δυνατότητες του Start-up οικοσυστήματος μέσα από διάφορες κατηγορίες, να εμπνεύσει και να αναγνωρίσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη της κάθε χώρας. 

2. Σε ποια κατηγορία βραβεύεστε; Έχω διακριθεί σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία «Female Role Model of the Year» (Γυναίκα πρότυπο της χρονιάς). Η αρχική επιλογή γίνεται με βάση σύστασης από κάποιον και μετά τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποφασίζουν ποιος θα αντιπροσωπεύσει την κάθε κατηγορία από κάθε χώρα. Συναγωνίζομαι με ακόμα 4 γυναίκες από την Νότια Ευρώπη για τον τελικό. 

3. Τι λέει το σκεπτικό της επιλογής σας; Είμαι ενεργό μέλος του κυπριακού start-up οικοσυστήματος  από την αρχή της σύστασης του το 2013 όταν ξεκίνησα την πρώτη μου on-line επιχείρηση μέχρι ακόμα και σήμερα που εστιάζω στο να στηρίξω άλλους ανθρώπους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος. 

4. Ποιο το επόμενο βήμα μετά την εθνική διάκριση; Έχω την τιμή να αντιπροσωπεύω την Κύπρο μας στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο παρόν στάδιο υπάρχει ψηφοφορία ανοιχτή προς το ευρύ κοινό για να επιλεγεί μόνο μία γυναίκα (μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας) να περάσει στον παγκόσμιο τελικό. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να έχω τη μαζική και συλλογική στήριξη της πατρίδας μου για να καταφέρω να βάλω την Κύπρο μας στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας.

5. Πώς μπορεί κάποιος να ψηφίσει και μέχρι πότε; H ψηφοφορία τρέχει μέχρι τις 21 Ιανουαρίου. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο https://bit.ly/2POH2fH και την εισδοχή του ονόματος και προσωπικού e-mail. Επιπρόσθετα μπορεί κάποιος να ψηφίσει και με τον λογαριασμό του Facebook #voteforactionsthatdefineabrighterfuture #feretovraveiospiti