To Top
01:03 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Εν τη ενώσει η ισχύς
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΣΤΟΛΕΣ • Εν τη ενώσει η ισχύς
  18 Φεβρουαρίου 2020, 9:42 πμ  
Ο Μ. Χριστοφίδης, Ενεργός Πολίτης, γράφει για τους πολιτικούς μας, τα κόμματα και τις διαχωριστικές τους θέσεις μπροστά στο κυπριακό πρόβλημα.

Πολύ σωστά πριν καιρό ο πρόεδρος των Οικολόγων ονόμασε το Εθνικό Συμβούλιο «γουμά» και αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα. Επίσης πολύ σωστά ονόμασε το ούτω καλούμενο Debate, Muppet Show διότι οι δυο τους μας είπαν μαζί ό,τι μας έλεγαν χωριστά για αρκετό καιρό.
Ξέχασαν ότι η Τουρκία είναι στην οδό Λήδρας, ξέχασαν ότι είναι στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στο Βαρώσι. Ξέχασαν ότι η Κύπρος έγινε πέντε κομμάτια, ΚΔ, TRNC, Κόκκινα, Βάσεις, Νεκρή Ζώνη. Ξέχασαν ότι η Τουρκία μας κύκλωσε με τρυπάνια, ερευνητικά και πολεμικά σκάφη.
Γιατί δεν μπορούν οκτώ πολιτικοί να συναντώνται καθημερινά για οκτώ μέρες 9 π.μ. - 5 μ.μ. για να καθορίσουν νέα στρατηγική και τακτική αφού αποδεδειγμένα για 56 χρόνια (όχι 45) έχει αποτύχει παταγωδώς η ακολουθούμενη πολιτική έναντι της Τουρκίας. Γιατί δεν αποφασίζουν ομόφωνα στις κάτωθι παραμέτρους νέας τακτικής: 
1. Προσφυγή στο ΣΑ για εφαρμογή του ψηφίσματός του για Σεβασμό της Ανεξαρτησίας και Ακεραιότητας της ΚΔ.
2. Προσφυγή στο ΣΑ για εφαρμογή του ψηφίσματός του για αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο.
3. Δημόσια πρόσκληση των τριών Εγγυητριών Δυνάμεων για συνομιλίες κατάργησης της Συνθήκης Εγγυήσεων και αποχώρηση του τουρκικού στρατού.
4. Σε άρνηση των τριών (που σίγουρα θα γίνει), προσφυγή στο ΣΑ για κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων με βάση την άρνησή τους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους ως προνοεί η Συνθήκη.
5. Ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με το μότο «Ετοιμάσου για πόλεμο για να έχεις ειρήνη». Έρευνα για προστάτη. Ίσως ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Γαλλία ή και Αγγλία με βάσεις και ως εγγυήτρια.
6. Ανάθεση σε συνταγματολόγους για ετοιμασία Ομοσπονδιακού Συντάγματος με βάση αυτό των ΗΠΑ, Γερμανίας, Καναδά.
7. Πρόταση στους Τ/κ του νέου Συντάγματος για μετατροπή του υφιστάμενου σε ομοσπονδιακό για συνέχιση της ΚΔ.
8. Οδηγίες στους πρεσβευτές της ΚΔ σε όλες τις χώρες για προώθηση της σωστής  θέσης ως Διακρατικής Διαφοράς με την Τουρκία που κατέχει το 37% της Κύπρου και για εθνοκάθαρση, εκδιώκοντας τους νόμιμους κατοίκους από τα σπίτια τους και αντικαθιστώντας τους με Τούρκους εποίκους ως έγκλημα πολέμου.
9. Αποστολή σε όλες τις χώρες ομάδων βουλευτών για να εξηγήσουν την εισβολή και κατοχή ως τη σωστή βάση του Κυπριακού.
10. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων που έχουν καταστεί σύνορο με την παράνομη TRNC. Μπορούν οι κυβερνώντες και πολιτικοί αρχηγοί να αποφασίσουν ως ανωτέρω ή με παρόμοια φιλοσοφία ενεργειών για να βγούμε από το αδιέξοδο των λανθασμένων στρατηγικών/ τακτικών μας.
Μπορεί ο Πρόεδρος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτείνει δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας από όλα τα κόμματα και δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας από τους αρχηγούς των κομμάτων και έναν διεθνολόγο, έναν πολιτικό επιστήμονα, έναν οικονομολόγο και έναν τουρκολόγο, διότι περισσότεροι… «όπου λαλούν πολλοί πετεινοί αρκεί να ξημερώσει»; Μπορούν οι πολιτικοί να θέσουν τα κόμματά τους σε δεύτερη μοίρα μέχρι την απελευθέρωση τής Κύπρου και να ξεχάσουν το… δόγμα Χριστόφια: «Άντρο το κόμμα και τα μμάθκια σας»;
Εάν δεν μπορούν να το πράξουν, να πάνε σπίτι τους και να αναλάβουν άλλοι που μπορούν, για να σωθεί αυτός ο τόπος. Φαίνεται έχουν ξεχάσει το «Εν τη ενώσει η ισχύς» οι κύριοι Αναστασιάδης, Φούλης, Άντρος, Νικόλας, Σιζόπουλος, Περδίκης, Θεοχάρους, Λιλλήκας, Χρήστος, Καρογιάν.
Θέλει τόλμη και αρετή η ελευθερία αλλά φαίνεται οι πολιτικοί μας ούτε την μια ούτε την άλλη κατέχουν. Εδώ ταιριάζει το Quo Vadum Domini (Πού πάτε κύριοι). Μήπως ρίχνω αβγά στον τοίχο;
  Μ. Χριστοφίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...