Η Daily Mail επιβεβαίωσε την εικασία που κυκλοφορούσε έντονα στο Γουέστμινστερ μετά από μυστηριώδες δημοσίευμα την Πέμπτη ανακοινώνοντας εν τέλει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην βουλευτή Μπόρις Τζόνσον ως το νέο «ευρυμαθή», «πνευματώδη και πρωτότυπο» αρθρογράφο της.

Σε βίντεο ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον «προειδοποιεί» πως «θα γράφω ό,τι θέλω».

Ωστόσο, η νέα δουλειά του κ. Τζόνσον, που συνοδεύεται από «υψηλό εξαψήφιο ποσό» ως αμοιβή, θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από το εποπτικό όργανο στο οποίο υποβάλλουν αίτημα όσα πρώην μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θέλουν να εργαστούν εντός δύο ετών από την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επαγγελματικών Διορισμών (Acoba) λόρδος Πικλς δήλωσε ότι θα ζητήσει διευκρινίσεις από τον Μπόρις Τζόνσον για τον νέο του ρόλο, με εκπρόσωπο του οργάνου να λέει ότι ο πρόσφατα παραιτηθείς βουλευτής δεν έχει ενημερώσει για το συμβόλαιο που υπέγραψε.

Η ανακοίνωση του 59χρονου πολιτικού ως αρθρογράφου της Mail έγινε μόλις μία ημέρα μετά από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων που κατακεραυνώνει τον κ. Τζόνσον για εσκεμμένη παραπλάνηση και περιφρόνηση του κοινοβουλίου αναφορικά με το partygate.

Το άρθρο του κ. Τζόνσον θα είναι εβδομαδιαίο και με βάση τις πρόσφατες επιθέσεις του κατά του Ρίσι Σούνακ πιστεύεται ότι θα είναι ιδιαίτερα αιχμηρό έναντι του Βρετανού νυν πρωθυπουργού.

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον θα περάσει τα 59α γενέθλιά του τη Δευτέρα παρακολουθώντας τη συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων για υιοθέτηση του πορίσματος της Επιτροπής Ασυλίας.

Η ποινή που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή είναι η αποβολή του κ. Τζόνσον από το νομοθετικό σώμα για 90 ημέρες, ποινή που μετά από την παραίτησή του πλέον δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αλλά και την αφαίρεση του κοινοβουλευτικού του πάσου.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, οι εμβόλιμες εκλογές για την αντικατάσταση του κ. Τζόνσον στην εκλογική του περιφέρεια στο δυτικό Λονδίνο θα διεξαχθούν στις 20 Ιουλίου, με τους Εργατικούς της αντιπολίτευσης να διεκδικούν με αξιώσεις την έδρα.

KYΠΕ