Τέλος λαμβάνει πλέον η ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, η οποία έφτασε 200 χλμ. από τη Μόσχα καθώς το Κρεμλίνο ανέφερε ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις στους μαχητές τους για την εξέγερση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι μαχητές της Wagner που συμμετείχαν στα γεγονότα δεν θα διωχθούν ποινικά και όσοι από αυτούς το επιθυμούν μπορούν να συνάψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ακόμα ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στη συμβολή του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν και συμφώνησαν να οπισθοχωρήσει η μισθοφορική οργάνωση.

Όπως είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον Λουκασένκο για τη διαμεσολάβηση του Μινσκ, μετά από πρωτοβουλία του Λευκορώσου προέδρου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως υπήρχε ο υψηλότερος στόχος της αποφυγής της αιματοχυσίας και της εσωτερικής σύγκρουσης και βάσει αυτού λειτούργησε ο Λουκασένκο.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου εξέφρασε τις ευχαριστίες του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσίας στον πρόεδρο της Λευκορωσίας για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να αποφευχθεί η κρίση.

«Είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο της Λευκορωσίας για αυτές τις προσπάθειες».

philenews / in.gr