Τουλάχιστον 175 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε ένα αστυνομικό τμήμα του ανατολικού Λονδίνου.

Οι κάτοικοι στο Forest Gate κλήθηκαν να κλείσουν τα παράθυρά τους το απόγευμα της Τετάρτης καθώς η φωτιά μαινόταν, με τον τοξικό μαύρο καπνό να είναι ορατός για μίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά επεκτάθηκε σε παρακείμενο ακίνητο, με την πυρκαγιά να διπλασιάζεται σε μέγεθος μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Περίπου 30 πυροσβεστικά οχήματα με 175 πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά στο Romford Road. Τα συνεργεία τους παρέμειναν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται για την κατάσβεση της. Η στέγη του κτιρίου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά βρισκόταν στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος του ανατολικού Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία, και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν τέσσερα εναέρια μέσα για να περιορίσουν στη φωτιά.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και περίπου 60 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο πριν φτάσει η πυροσβεστική, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να σταματήσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς πριν επεκταθεί στα γειτονικά κτίρια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αρχών για τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά.

protothema.gr