Για να απασχολήσει τον γιο του με κάτι ευχάριστο, μετά την παραδοχή της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον ότι έχει καρκίνο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άδραξε την ευκαιρία απολαμβάνοντας με τον πεντάχρονο Τζορτζ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, o διάδοχος του βρετανικού θρόνου έκανε χθες την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της Κέιτ ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, καθώς παρακολούθησε τον αγώνα της Άστον Βίλα για την Conference League μαζί με τον πρωτότοκο γιο του.

Ο φακός απαθανάτισε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να χειροκροτεί από τις κερκίδες του Villa Park μαζί με τον Τζορτζ, όταν ο επιθετικός Όλι Γουάτκινς έβαλε γκολ με κεφαλιά και εδωσε από νωρίς το προβάδισμα στην Άστον Βίλα επί της γαλλικής Λιλ στο 14ο λεπτό.

Ο σύζυγος της Κέιτ, φανατικός οπαδός της Άστον Βίλα, εθεάθη να μιλά με τον χαμογελαστό γιο του, ο οποίος φορούσε κι ένα κασκόλ της ομάδας.

Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας παρακολουθεί αγώνα της Άστον Βίλα.

Στο παρελθόν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε βρεθεί στο γήπεδο για να χειροκροτήσει την αγαπημένη του ομάδα, μαζί με την σύζυγό του και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του.

Ωστόσο, με βάση τα νέα δεδομένα και το γεγονός ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου προτίμησε να αφιερώσει λίγο χρόνο μόνο στον μεγαλύτερο γιο του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διακοπές του ζεύγους της Ουαλίας στο εξοχικό τους στο Νόρφολκ με τα τρία παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ να ξεκουράζονται απολαμβάνοντας τις σχολικές διακοπές του Πάσχα.

Στο πλευρό του πριγκιπικού ζεύγους, βρίσκονται και τα πεθερικά του Ουίλιαμ, με την Κάρολ Μίντλετον, μητέρα της Κέιτ, να στηρίζει ως «βράχος» την κόρη της που περνάει τον δικό της γολγοθά.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του Παλατιού Κένσινγκτον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας παίρνει το χρόνο της για να αναρρώσει από την ασθένεια και υποβάλλεται σε «προληπτικές χημειοθεραπείες».

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο και για τα πεθερικά του που δεν φεύγουν λεπτό μακριά από την κόρη τους Κέιτ.

Ο ίδιος πάντως δεν αναμένεται να αναλάβει τα δημόσια καθήκοντά του μέχρι να επιστρέψουν τα παιδιά του στο σχολείο, στις 17 Απριλίου.

Πάντως, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αποφάσισε να βγάλει έξω την πεθερά του, πιθανότατα για να την ευχαριστήσει για την αμέριστη βοήθειά της. Οι δύο τους εθεάθησαν σε μία παμπ στο Νόρφολκ.

Ένας θαμώνας του μπαρ δήλωσε στην Daily Mail: «Ήταν όλα πολύ χαμηλών τόνων. Φαινόταν να είναι με την Κάρολ Μίντλετον».

Η μητέρα της Κέι, συχνά, έχει χαρακτηριστεί ως «κινητήρια δύναμη» που κρατά την οικογένεια ενωμένη καθώς η κόρη της υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο. Μάλιστα πολλοί της έχουν δώσει το παρατσούκλι «Μάιρη Πόπινς της βασιλικής οικογένειας».

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο μήνα, η ανακοίνωση της Κέιτ ότι έχει καρκίνο, σόκαρε την διεθνή κοινότητα μετά από μια περίοδο απουσίας από τη δημόσια ζωή, που προκάλεσε πλήθος εικασιών.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε επίσης, ότι ήταν ένα «απίστευτα δύσκολο δίμηνο» για την οικογένειά της, αλλά ήταν καλά και κάθε μέρα γινόταν πιο δυνατή.

protothema.gr