Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε τελεφερίκ στον αέρα, μετά το δυστύχημα με έναν νεκρό και 10 τραυματίες, που σημειώθηκε εχθές, όταν ένα από τα βαγόνια τελεφερίκ που μετέφερε επιβάτες, συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και να πέσουν οι άνθρωποι στη βουνοπλαγιά.

Άλλοι 98 άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί σε 15 βαγόνια ευτυχώς διασώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο 48 παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, εγκλωβισμένοι στον αέρα.

Εχουν επιστρατευτεί 500 διασώστες, ανάμεσά τους και εξειδικευμένοι ορειβάτες, οι οποίοι προσπαθούν – σύμφωνα με την ΕΡΤ, να προσεγγίσουν καμπίνα – καμπίνα του τελεφερίκ, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους.

Δύσκολη επιχείρηση

Το συμβάν εκτυλίσσεται από χθες το μεσημέρι στην Αττάλεια της Τουρκίας και η επιχείρηση διάσωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το τελεφερίκ στο οποίο έγινε το δυστύχημα, μεταφέρει τουρίστες από την παραλία Κόνιαλτι στο εστιατόριο και την πλατφόρμα από την οποία μπορεί να απολαύσει κανείς τη θέα προς τον κόλπο της Αττάλειας στην κορυφή του όρους Τουνεκτεπέ, σε υψόμετρο 618 μέτρων, στον Μητροπολιτικό Δήμο της Αττάλειας.

tanea.gr