Ο στρατός του Ισραήλ λέγεται ότι έχει παρουσιάσει μια σειρά από επιλογές για πιθανά πλήγματα κατά του Ιράν – με το υπουργικό συμβούλιο πολέμου να τις ζυγίζει σε μια συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τώρα, αναφέρει ανταποκρίτρια του BBC.

Μια ισραηλινή πηγή ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να αφήσει να περάσει μια τόσο μεγάλη επίθεση – που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, που εκτοξεύονται για πρώτη φορά απευθείας από το Ιράν – χωρίς κάποιου είδους απάντηση.

Ορισμένοι ισραηλινοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ώστε το Ιράν να μην επαναλάβει την ενέργειά του.

Ωστόσο, τα βασικά στελέχη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου τονίζουν επίσης την ευκαιρία να ενισχυθεί η «στρατηγική συμμαχία» κατά της απειλής από το Ιράν – αξιοποιώντας την υποστήριξη που έδειξαν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιορδανία και άλλοι σύμμαχοι για την αποτροπή της επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το Ισραήλ λέει ότι το Ιράν προσπάθησε να επιτεθεί σε στρατηγικά σημαντικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης Nevatim – όπου διατηρεί τα stealth μαχητικά αεροσκάφη του – αλλά δεν κατάφερε να έχει αποτελέσματα.

in.gr