Ομαλά κυλά το Σάββατο η ψηφοφορία για τις εθνικές εκλογές της Ελλάδας στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στις πόλεις της Κύπρου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από εκπρόσωπο της δικαστικής αρχής της Ελλάδας.

Ψηφοφόροι που προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο της Πάφου είπαν πως σήμερα ψηφίζουν για μια «καλύτερη Ελλάδα».

Η Μαρία Μανάκου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στην Κύπρο και ψηφίζει για πρώτη φορά στις εκλογές. Το μήνυμα είπε που στέλνει η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι ότι θα πρέπει όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού να δώσουμε ένα δυναμικό παρών στις εκλογές γιατί έχουμε άποψη, είναι για την πατρίδα μας , ώστε να έχουμε καλύτερες συνθήκες και για τους Έλληνες που μένουν στην Ελλάδα αλλά και για τους Έλληνες που βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Θέλουμε συνέχισε, «να υπάρχει μια συσπείρωση και μια ενότητα» προσθέτοντας πως όλοι αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας μας αφού ο καθένας ό,τι και να ψηφίσει θέλει το καλό της Ελλάδος.

Ο Θανάσης Γιργωλάς κατάγεται απότον Πλαταμώνα Πιερίας και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου εδώ και τρία χρόνια. Ψηφίζω είπε για μια καλύτερη Ελλάδα. Το γεγονός, συνέχισε, ότι έχει ξενιτευτεί δηλώνει την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ελλάδας στον τόπο τους. Πρόσθεσε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός είναι το οικονομικό και το δημογραφικό.

Εξάλλου από την Ελασσόνα Λαρίσης κατάγεται ο Κώστας Γεωργούλας και διαμένει στην Πάφο λόγω των δύο κοριτσιών του που εργάζονται στην Κύπρο, μετά την συνταξιοδότηση του στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργούλας ανέφερε πως «είναι δύσκολες εκλογές, ο κόσμος θα ψηφίσει, θα αποφασίσει και βλέπουμε».

Ευχήθηκε ακολούθως ό,τι καλύτερo για την Ελλάδα και τον κόσμο, προσθέτοντας πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό είναι η ανεργία και η ακρίβεια. Ανέφερε πως ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα σε όλες τις εκλογές γιατί η συμμετοχή αποτελεί δικαίωμα του πολίτη

ΚΥΠΕ