Απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, Κυριάκο Χατζηγιάννη, για τα θέματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιπτεριούχοι και τις χρεώσεις που επιβάλονται από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών για κάθε συναλλαγή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, απέστειλε η Κεντρική Τράπεζα, μετά από σχετική επιστολή του κ. Χατζηγιάννη.

Αυτούσια η επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας:

«Η διάθεση της υπηρεσίας «επιστροφής μετρητών», αποτελεί νόμιμη υπηρεσία και δεν προϋποθέτει έκδοση άδειας ή εποπτεία από την Κεντρική Τράπεζα. Η παροχή της επαφίεται στις τράπεζες που εκδίδουν χρεωστικές κάρτες και στους αποδέκτες καρτών πληρωμής, ενώ οι επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται αλλά δύναται να επιλέγουν κατά πόσο θα χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία μέσω διάθεσης πλεονάσματος μετρητών. Οι επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να αποσύρουν μετρητά για τον σκοπό αυτό. Ειδικότερα, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα ακόλουθα:  

  • Οι πολίτες που κατέχουν χρεωστικές κάρτες που εκδίδουν οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες δύναται να χρησιμοποιούν την υπηρεσία «επιστροφής μετρητών» σε σημεία πώλησης εμπόρων, νοουμένου ότι οι έμποροι χρησιμοποιούν τερματικά δύο συγκεκριμένων αποδεκτών καρτών πληρωμής και ταυτόχρονα επιλέγουν να παρέχουν την υπηρεσία «επιστροφής μετρητών».
  • Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ο «Νέος Σύνδεσμος Περιπτεριούχων», περίπου το 25% των μελών του χρησιμοποιούν, επί του παρόντος, τερματικά της JCC Payment Systems Ltd.
  • Μόνο το 0,5% του συνολικού αριθμού των εμπόρων (αντιπροσωπεύοντας το 1,5% του συνολικού αριθμού τερματικών) προσφέρουν την υπηρεσία «επιστροφής μετρητών». Σύμφωνα με ανάλυση της ΚΤΚ, η χρήση της υπηρεσίας «επιστροφής μετρητών» είναι πολύ χαμηλή και ανήλθε σε 0,1%-τόσο σε αξία όσο και σε αριθμό- έναντι του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες πληρωμής κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
  • Με βάση πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επιχειρήσεις επωμίζονται υψηλότερο κόστος για την αποδοχή μετρητών απ’ ότι για την αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Διευκρινίζω ότι στο κόστος αποδοχής συμπεριλαμβάνεται το κόστος κλοπής, συμφιλίωσης, μεταφοράς και κατάθεσης των μετρητών.

Επιπλέον δράτομαι της ευκαιρίας να σας ενημερώσω ότι το Ευρωσύστημα εφαρμόζει στρατηγική για τα μετρητά, στο πλαίσιο της οποίας στηρίζει την πρόσβαση σε υπηρεσίες μετρητών τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις. Κατ΄επέκταση, το Ευρωσύστημα στηρίζει τους εμπόρους που χρησιμοποιούν την μη υποχρεωτική συμπληρωματική υπηρεσία, που αφορά στην «επιστροφή μετρητών».

Χρεώσεις

Όσον αφορά στις χρεώσεις που επιβάλλονται από τους αποδέκτες καρτών πληρωμής προς τους εμπόρους κατά την αποδοχή καρτών (χρεωστικών ή πιστωτικών), επιθυμώ να αποσαφηνίσω ότι αυτές αποτελούνται από τρεις συνιστώσες, ήτοι:

  • Τις διατραπεζικές προμήθειες
  • Τις χρεώσεις που επιβάλλονται από σχήματα καρτών (π.χ. Visa, MasterCard) και
  • Τις επιβαρύνσεις εμπόρων για την παρεχόμενη υπηρεσία

Το ύψος των συνολικών χρεώσεων για κάθε συναλλαγή με τη χρήση κάρτας καθορίζεται από την αγορά, εφόσον διασφαλίζεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Μόνο οι διατραπεζικές προμήθειες υπόκεινται σε νομοθετική ρύθμιση μέσω Ευρωπαϊκού Κανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται ανώτατα όρια στις προμήθειες που καταβάλλονται άμεσα ή έμμεσα για κάθε πράξη μεταξύ του εκδότη και του αποδέκτη σε μία πράξη πληρωμής με κάρτα. Ειδικότερα, οι διατραπεζικές προμήθειες δεν δύνανται να υπερβαίνουν το 0,2% και το 0,3% της αξίας της συναλλαγής για καταναλωτικές χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες αντίστοιχα. Σχετικώς, η ΚΤΚ έχει αρμοδιότητα να διασφαλίζει ότι οι χρεώσεις δεν ξεπερνούν τα ανώτατα όρια. Αντιλαμβανόμαστε ότι η δεύτερη και η τρίτη συνιστώσα των χρεώσεων ρυθμίζονται με ιδιωτικές συμφωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Σε σχέση με τα όρια που εφαρμόζουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), θα ήθελα να σας παραπέμψω στην ανάλυση που παρουσιάζεται στο Παράστημα 2.

Όσον αφορά στις διατραπεζικές προμήθειες που εφαρμόζουν οι χώρες του ΕΟΧ για ποσά μικρής αξίας και μετά από δική σας παράκληση, σας διαβιβάζω τα αποτελέσματα της μελέτης που διενεργήσαμε.

Επιπλέον σας ενημερώνω ότι η μελέτη μας συμπεριλαμβάνει τις διατραπεζικές προμήθειες που εφαρμόζουν οι χώρες του ΕΟΧ για τις κυβερνητικές πληρωμές, καθώς και τις χώρες που εφαρμόζουν διατραπεζικές προμήθειες χαμηλότερες από τα ανώτατα όρια που καθορίζει ο Κανονισμός, ανά κατηγορία οικονομικής δραστηριότητας».