Μέσα στα πλαίσια των δράσεων και ενεργειών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου παρευρέθηκε στην τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων του έργου U-Mar που πραγματοποιήθηκε στο Καδίθ της Ισπανίας.

Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα τελικά στάδια για την δημιουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας όσον αφορά στην ενάλια αρχαιολογία. Το εν λόγω έργο, έχει στόχο την ενίσχυση της υποβρύχιας αρχαιολογίας για να αποτελέσει ένα καινοτόμο εργαλείο για την ανάπτυξη βιώσιμου και δημιουργικού τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΤΑΠ Πάφου: Ενισχυμένος προϋπολογισμός και σχέδιο δράσης

Παράλληλα αναμένεται να αναδειχθούν διεθνές βέλτιστες πρακτικές και η ανάδειξη και τόνωση των υποβρύχιων αρχαιολογικών χώρων μέσα από υπεύθυνες και βιώσιμες προσεγγίσεις.

Οι εταίροι εκτός από την Κύπρο προέρχονται από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κροατία.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου προσβλέπει ότι στα επόμενα χρόνια η Ενάλια Αρχαιολογία μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης της Πάφου ως τουριστικού προορισμού. Υπάρχουν διάφορα σημεία υποθαλάσσιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην επαρχία που μπορούν να εξερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να προβληθούν περαιτέρω, τονίζουν οι αρμόδιοι της εταιρείας.