Την ανησυχία της εκφράζει σε ανακοίνωση η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Λευκωσίας, Κερύνειας ως προς «την πρόθεση» του Υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιήσει τα έσοδα που προκύπτουν από το τέλος 0,4% επί των πωλήσεων ακινήτων και μετοχών.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, το κεφάλαιο αυτό έχει δημιουργηθεί ύστερα από νομοθεσία της Βουλής, με εισήγηση της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων, και στήριξη από όλους τους εκπροσώπους του προσφυγικού κόσμου, «με ένα μόνο στόχο, το συγκεκριμένο ταμείο να γίνει το προζύμι για να μπορέσει έστω και αργά να ξεκινήσει και να βοηθήσει ως προς την υλοποίηση της ισότιμης κατανομής βαρών και καταβολής αποζημίωσης της απώλειας χρήσης των προσφύγων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβαλε στο μάτι τα έσοδα από το τέλος 0,4%

Ο προσφυγικός κόσμος, αναφέρουν, «έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και 49 χρόνια σε αντίξοες συνθήκες για να επιβιώσει οικονομικά και μέχρι σήμερα είναι ασήκωτα τα βάρη και οι υποχρεώσεις».

Η Επιτροπή καλεί τον Υπουργό Οικονομικών για συνάντηση «άμεσα» για θέμα για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Λευκωσίας, Κερύνειας αναφέρει ότι θα συνεχίσει την προώθηση των αιτημάτων του προσφυγικού κόσμου με όλες της τις δυνάμεις.