Δεν πρέπει να αναμένεται έξοδος της χώρας στις αγορές για νέα χρηματοδότηση για τους επόμενους μήνες. Οι τρεις εκδόσεις ομολόγων ΕΜΤΝ στις αρχές του έτους καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών μέχρι το τέλος του έτους ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για αποπληρωμή ολόκληρου του ρωσικού δανείου, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν και ο υπουργός Οικονομικών. 
 
Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης δημόσιου χρέους το 2019 οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες του 2019 ανέρχονται σε 2.3 δισ. ευρώ ενώ θα γίνουν και προπληρωμές ύψους 1.3 δισ. ευρώ για δάνεια που λήγουν το 2020-2021, εννοώντας τις επόμενες δόσεις του ρωσικού δανείου. Πέραν των 2.3 δις. ευρώ που προήλθαν από τις τρεις εκδόσεις ΕΜΤΝ στην αρχή του έτους, μικρότερα ποσά άντλησε το κράτος από δάνεια, εγχώρια ομόλογα και ομόλογα λιανικής. Για τις αποπληρωμές θα χρησιμοποιηθεί επίσης μέρος των πλεονασμάτων εκτιμώμενο σε 700 εκατ. ευρώ. εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, η ρευστότητα στα κρατικά ταμεία στο τέλος του χρόνου θα καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020. Το 2020, εξαιρουμένου του ρωσικού δανείου, λήγουν χρέη 1.4 δισ. ευρώ κατά κύριο λόγο εγχώρια ομόλογα ενώ το 2021 λήγει χρέος 1 δισ. ευρώ. Αντίθετα, το 2022 οι λήξεις χρέους εκτοξεύονται πέραν των 2 δισ. ευρώ και το 2023 φτάνουν το 1.5 δισ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες λήξης χρέους λήγουν το 2028 όταν και φτάνουν τα 2.5 δισ. ευρώ. 
 
Πάντως τα στοιχεία του γραφείου δείχνουν πως το προφίλ των επενδυτών που αγοράζουν τα κυπριακά κρατικά ομόλογα έχει αλλάξει σε σχέση με τα χρόνια της κρίσης όταν το ποσοστό επί των κρατικών τίτλων που κρατούσαν hedge funds είχε φτάσει μέχρι και το 40%. Σήμερα το ποσοστό των hedge funds έχει περιοριστεί στο 9% ενώ το 55% του χρέους κατέχεται από fund managers και 22% από τράπεζες. Όσον αφορά τη γεωγραφική προέλευση τους το 38% προέρχεται από την Ευρώπη, 27% από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, 22% από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ελάχιστη προέρχονται από τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Το κόστος του δημόσιου χρέους είχε μειωθεί σε 2.3% το 2018 σε σύγκριση με το υψηλό 4.2% που είχε φτάσει το 2012.