Η Saudi Aramco εξετάζει να τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που πραγματοποιεί στο ανώτατο επίπεδο του εύρους τιμών που έχει δώσει, κάτι που θα την κάνει τη μεγαλύτερη νέα εισαγωγή στον κόσμο, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.  
Ο πετρελαϊκός κολοσσός έχει συζητήσει να τιμολογήσει τις μετοχές στα 32 ριάλ Σαουδικής Αραβίας, έχοντας προηγουμένως δώσει ένα εύρος μεταξύ 30 και 32 ριάλ, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους.  Πολλοί διαχειριστές τοπικών επενδυτικών ταμείων έχουν ήδη πραγματοποιήσει παραγγελίες στη συγκεκριμένη τιμή, με βάση την υπόθεση ότι η ισχυρή εγχώρια ζήτηση θα οδηγήσει τις μετοχές να τιμολογηθούν στο ανώτατο επίπεδο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.  
Η Σαουδική Αραβία θα πουλήσει μερίδιο 1,5% του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού. Η συμφωνία αναμένεται να αντλήσει $25,6 δισ. εάν τιμολογηθεί στο άνω τμήμα, ξεπερνώντας τον κινεζικό κολοσσό Alibaba Group Holding Ltd. με $25 δισ. το 2014 και καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη IPO στην ιστορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.  
Το ανώτατο επίπεδο των τιμών στην IPO διαμορφώνει την συνολική αξία της εταιρείας στα $1,71 τρισ. αναφέρει το Bloomberg.  Η Aramco δεν έχει ορίσει επίσημα την τελική τιμή η οποία ενδεχομένως να αλλάξει ανάλογα με τα επίπεδα των τελικών προσφορών. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την τελική τιμή.
ΠΗΓΗ: Capital.gr