Της Rosemarie Miller

Ο Bill Ackman, ο δισεκατομμυριούχος CEO της Pershing Square Capital Management, άλλαξε γνώμη για τα κρυπτονομίσματα και πλέον πιστεύει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία “ήρθαν για να μείνουν”.

“Αρχικά ήμουν επιφυλακτικός με τα κρυπτονομίσματα, αλλά μελετώντας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα project της αγοράς έχω οδηγηθεί στην εκτίμηση ότι τα crypto μπορούν να δημιουργήσουν αξιόλογες επιχειρηματικές δραστηριότητες και τεχνολογίες που διαφορετικά δεν θα έβρισκαν τον χώρο να αναπτυχθούν”, σχολίασε ο Ackman σε ένα thread στο Twitter το βράδυ της Κυριακής – γνωστός για ορισμένες σημαντικές επενδυτικές νίκες (όπως τα κέρδη ύψους 2,6 δισ. δολαρίων από ένα στοίχημα short credit που σχετιζόταν με την covid-19) και… ήττες (χάνοντας το 50% της αξίας του μεριδίου του στην εταιρεία λιανικής J.C. Penney).

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund ανέφερε δύο project ως παραδείγματα για το πώς τα token μπορούν να χτίσουν εγγενή αξία με την πάροδο του χρόνου: το token dimo, μέρος ενός συστήματος που συνδέει δεδομένα για τους οδηγούς αυτοκινήτων με εταιρείες που είναι πρόθυμες να πληρώσουν για να τα αποκτήσουν, στο οποίο συμμετέχει –όπως λέει ο ίδιος– ως “μικροεπενδυτής”, και το hnt της Nova Labs, με το οποίο –υποστηρίζει– ότι δεν έχει καμία σχέση. Η Nova, παλαιότερα γνωστή ως Helium, έχει διαπιστωθεί –από έρευνα του Forbes– ότι “πριμοδοτεί” τα στελέχη της και τους φίλους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: FTX: Οι διαδρομές δανείων $4,1 δισ. που πήραν 4 στελέχη

Στο παρελθόν, η Helium παραδέχτηκε ότι υπερθεματίζει όσον αφορά τους δεσμούς της με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ Lime και την εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού που επικεντρώνεται στους τομείς που αφορούν τους πελάτες Salesforce, αφού άφηνε να εννοηθεί –χωρίς να ισχύει– ότι απολάμβανε τη στήριξη αυτών των εταιρειών, που φιλοξενούσαν το λογότυπό της στις ιστοσελίδες τους. 

Ωστόσο, ο Ackman προσπέρασε τις ύποπτες δραστηριότητες, και περιέγραψε πώς το token, το οποίο υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο ασύρματο δίκτυο δεδομένων, γίνεται ένα “πολύτιμο αγαθό του οποίου η τιμή καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση”.

Στη συνέχεια, ο Ackman αποκάλυψε ότι έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και αυτοχαρακτηρίστηκε “χομπίστας που προσπαθεί να μάθει”.

“Είμαι άμεσος μικροεπενδυτής σε project κρυπτονομισμάτων”, δήλωσε ο Ackman, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην @ORIGYNTech, η οποία βοηθά τους καλλιτέχνες να εκδώσουν ψηφιακά πιστοποιητικά για φυσικά έργα τέχνης, και στην Goldfinch Finance. Επιπλέον έχει θέσεις σε Venture Capitals και μια επένδυση σε μετοχές. “Έχω επενδύσει σε επτά VC funds κρυπτονομισμάτων και έχω μικρή συμμετοχή σε εταιρείες που συνδράμουν στη φορολογική συμμόρφωση ή/και στον περιορισμό φαινομένων απάτης στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων”, πρόσθεσε.

Πηγή: Forbes