Διαρκής έµπρακτη στήριξη και εφόδια ανέλιξης για τους ανθρώπους µας

Το 1977 αποτέλεσε την αφετηρία για τη σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας Leo Patriotis Ltd, όταν ο ιδρυτής της, Λεωνίδας Πατριώτης, εντόπισε την προοπτική ανάπτυξης στα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας αυτοκίνητου.

Στις αρχές του 1980 είχε ήδη καταφέρει να εισχωρήσει µε µεγάλη επιτυχία στην αγορά. Το 1983 ιδρύθηκε επίσηµα η εταιρεία και στη συνέχεια, κατέχοντας ήδη ηγετική θέση στον τοµέα περιποίησης και φροντίδας αυτοκίνητου, προστέθηκε ένας νέος τοµέας  εξειδίκευσης, εξυπηρετώντας καταστήµατα υλικών οικοδοµής και στη συνέχεια πολυκαταστήµατα D.I.Y.

Σήµερα, η Leo Patriotis Ltd είναι ένας πρωτοποριακός εµπορικός οργανισµός εισαγωγής και διανοµής προϊόντων, που κατατάσσονται στις κατηγορίες: Automotive, Hardware, D.I.Y. και Household. Είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι και διανοµείς για περισσοτέρους από 62 προµηθευτές και 2,000 προϊόντα κορυφαίων brands, όπως WD-40, Bison, UHU, Motip, Soudal, HPX, ArmorAll, STP, Turtle Wax, MasterLock και πολλά άλλα.

Οι Άνθρωποί µας

Όλα αυτά, βέβαια, δεν θα µπορούσαν να είναι εφικτά χωρίς τη διαχρονική συλλογική συµβολή των ανθρώπων µας, οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχίας µας. Η εταιρεία µας αποτελείται από µια µεγάλη οικογένεια ταλαντούχων και φιλόδοξων ατόµων που εργάζονται σε ένα κλίµα που τους εµπνέει, τους κάνει να νιώθουν όµορφα και τους επιτρέπει να είναι πραγµατικά ο εαυτός τους. Ένα σύνολο που εξελίσσεται σε ατοµικό αλλά και οµαδικό επίπεδο, καθώς έχουν δηµιουργηθεί µεταξύ µας σχέσεις οι οποίες βασίζονται στην ανοικτή επικοινωνία, τον σεβασµό, την κατανόηση, τη συνέπεια και την εµπιστοσύνη.

Αξίες και Στάση Ζωής

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους µας είναι µαζί µας για περισσότερα από 20 χρόνια, µε τον παλαιότερο να έχει κλείσει τα 40 χρόνια πολύτιµης προσφοράς στην εταιρεία. Κύριο µέληµά µας είναι οι άνθρωποι που περνάνε τόσο χρόνο στο εργασιακό περιβάλλον, να αισθάνονται ότι είναι ασφαλείς, ότι  υπάρχει κατανόηση στις ανάγκες τους και ότι εφαρµόζονται συστηµατικά πρακτικές που συµβάλλουν στην ατοµική εξέλιξη, την προσωπική καταξίωση και συνεπώς την επαγγελµατική τους επιτυχία.

Η κουλτούρα της εταιρείας µας δεν επιτρέπει την ανεκτικότητα σε οποιασδήποτε µορφής διάκριση, καθώς µία από τις βασικότερες αξίες µας είναι η ισότητα και η προώθηση ίσων ευκαιριών για ανέλιξη σε όλους. Στην οµάδα µας συνυπάρχουν και διαπρέπουν ταλαντούχοι επαγγελµατίες που έχουν επιλεχθεί βάσει του χαρακτήρα, της προσωπικότητας και των ικανοτήτων τους. Επίσης, αν και οι τοµείς δραστηριοποίησης της εταιρείας ίσως να θεωρούνται ανδροκρατούµενοι, δύο από τις τέσσερις διευθυντικές θέσεις ανήκουν σε γυναίκες και παράλληλα υπάρχουν ακόµη έξι γυναίκες σε καίριες διοικητικές θέσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι κάθε είδους και µεγέθους επιχείρηση  µπορεί να συµβάλει ουσιαστικά στην ενδυνάµωση της γυναικείας επιχειρηµατικότητας και ανέλιξης στον εργασιακό χώρο.

Επαγγελµατική Κατάρτιση για Προσωπική Ευηµερία

Το ανθρώπινο δυναµικό της Leo Patriotis LTD αποτελείται από νέους που λαµβάνουν όλα τα εφόδια για να χαράξουν τη δική τους επαγγελµατική πορεία, καθώς και από έµπειρους επαγγελµατίες στον χώρο, οι οποίοι παρέχουν στήριξη στους νεότερους και αποτελούν παράδειγµα της συνεχούς αναζήτησης για µάθηση. Ενθαρρύνουµε την ανέλιξη ατόµων εντός της εταιρείας, αναγνωρίζοντας τα ταλέντα και τις ικανότητες τους. Επενδύουµε στην επαγγελµατική κατάρτιση των ανθρώπων µας, παρέχοντάς τους:

  • Συµµετοχή σε συνέδρια εξειδίκευσης.
  • Επαγγελµατική καθοδήγηση.
  • Σεµινάρια και εργαστήρια οµαδικότητας σε συνεργασία µε την Interfrontiers.
  • Σύστηµα αξιολόγησης για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη (appraisal system) σε συνεργασία µε την Interfrontiers.
  • Εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα των καθηκόντων που αναλαµβάνουν.
  • Απόκτηση επαγγελµατικών τίτλων.
  • Προσωπική Ευηµερία για Επαγγελµατική Κατάρτιση

Απόλυτη προτεραιότητά µας είναι να παρέχουµε στους ανθρώπους µας όλα όσα χρειάζονται, έτσι ώστε να διατηρούν µια υγιή ισορροπία µεταξύ της επαγγελµατικής και της προσωπικής τους ζωής. Προσφέρουµε επιπλέον παροχές όπως:

  • 13ος µισθός.
  • Ταµείο Προνοίας.
  • Ασφάλεια ζωής και ατυχηµάτων.
  • Έκπτωση στα προϊόντα της εταιρείας.
  • Δώρο γενεθλίων.
  • Επένδυση στην ασφάλεια του στόλου µας µε τη σωστή συντήρηση και τακτική ανανέωση του.
  • Πιστοποίηση ISO 39001:2012 για τη Διαχείριση Οδικής Ασφάλειας.

Περαιτέρω, στα πλαίσια της οµαδικότητας και του οικείου περιβάλλοντος που έχει δηµιουργηθεί στην εταιρεία, πραγµατοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις αναψυχής, όπως beach και cruise parties, ladies’ brunches, δείπνα, εορτασµός Τσικνοπέµπτης στις εγκαταστάσεις µας, καθώς και οι καθιερωµένοι εορτασµοί των Χριστουγέννων, µε διανυκτέρευση όλου του προσωπικού σε ξενοδοχείο. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει ειδικά διαµορφωµένος χώρος, που έχει δηµιουργηθεί αποκλειστικά για τη ξεκούραση των ανθρώπων µας.

Ψηφιακή Αναβάθµιση

Στοχεύουµε τη συνεχή εξέλιξη, έτσι φροντίζουµε να παραµένουµε ενήµεροι και να εφαρµόζουµε πρακτικές που συµβάλλουν στην απλοποίηση των καθηκόντων της καθηµερινότητας του ανθρώπινου δυναµικού µας, όπως:

  • Η ψηφιακή διάθεση του Ταµείου Προνοίας µέσω εφαρµογής.
  • Η παροχή ψηφιακής πλατφόρµας, µέσω της οποίας παρέχεται πρόσβαση στα αρχεία της εταιρείας και επικοινωνία µεταξύ των τµηµάτων.
  • Η δηµιουργία ψηφιακών αρχείων για απλοποίηση διαδικασιών εύρεσης και µείωση της κατανάλωσης χαρτιού.
  • Μηχανάκια Zebra TC58 τελευταίας τεχνολογίας, για την εύκολη περάτωση της διαδικασίας παραγγελιοληψίας από τους πωλητές µας.
  • Ο εφοδιασµός όλων των διανοµέων µας µε tablets και φορητούς εκτυπωτές, για την απλοποίηση των δροµολογίων, παροχή αποδείξεων και εκτύπωσης ετικετών τιµών για τα ράφια των πελατών µας.
  • Scanners για τους ανθρώπους µας στην αποθήκη για την αποτελεσµατική διεκπεραίωση των παραγγελιών.
  • Η δηµιουργία καινούργιας ιστοσελίδας µε διαθέσιµους προϊοντικούς καταλόγους και πληροφορίες
  • Η δηµιουργία ψηφιακής πλατφόρµας B2B για προβολή προϊόντων και καταχώρηση παραγγελιών από τους πελάτες µας.