Σε ένα μήνα, η Wizz Air, η αεροπορική εταιρεία από την Ουγγαρία, θα γιορτάσει τα εικοσάχρονα της, έχοντας στο παλμαρέ της αρκετές διακρίσεις, κάποιες από τις οποίες συνδέονται και με την Κύπρο, από όπου πετά από το 2010.

Σε μια εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τους εκπροσώπους επικοινωίας της εταιρείας στην Κύπρο, μας επανέλαβαν όσα μας είχαν ειπωθεί πριν περίπου ένα μήνα από τον πρόεδρο του αερομεταφορέα, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε και στην οποία είχε χαρακτηρίσει ορθή την απόφαση να επενδύσουν στην Κύπρο και να την αξιοποιήσουν ως περιφερειακή βάση.

Ο «πράσινος» στόλος

Η ουγγρική εταιρεία διαθέτει 33 βάσεις σε 16 χώρες, μια εκ τον οποίων βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Διαθέτει ένα στόλο 206 αεροπλάνων, με στόχο την επόμενη εξαετία να φτάσει τα 500. Τα αεροσκάφη της είναι τύπου A320ceo, A321ceo, A320neo και A321neo της ΑIRBUS. Η ηλικία των αεροσκαφών της εταιρείας δεν ξεπερνούν τα 4,2 έτη.

Στην Κύπρο σταθμεύουν τρία αεροσκάφη της εταιρείας, για να καλύψουν τη φετινή περίοδο, ενώ το 2023 υπήρχαν τέσσερα. Μέσα από τα αεροσκάφη αυτά η εταιρεία θέτει υψηλά τον πήχη για τους ανταγωνιστές, αναφορικά με το πράσινο αποτύπωμα της.

Οι διακρίσεις της εταιρείες:

–          Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year 2023’ by the CAPA – Centre for Aviation

–          World’s 3rd Youngest Aircraft Fleet 2024’ in the category ‘100+ aircraft in the Fleet’ by ch-aviation

–          Most Sustainable Low-Cost Airline in 2023’ by World Finance magazine

Το 2023 η Κύπρος πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη τουριστική της επίδοση στην ιστορία και την καλύτερη σε επιβατική κίνηση, υποδεχόμενη πάνω από 11 εκατ. ξένους υπηκόους σημαντικό μερίδιο στην μεταφορά του έχει και η Wizz Air.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε τουρίστες στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Αρμενία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Η εταιρεία το 2023 αύξησε κατά 70% τις προσφερόμενες θέσεις της προσθέτοντας δύο αεροπλάνα για να καλύψει την ζήτηση φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα.

Σημαντικό ποσοστό  για την εικόνα της εταιρείας είναι το 99,63% στην ολοκλήρωση των πτήσεων το 2023. Πραγματοποίησε πάνω από 11.000 πτήσεις (+63% σε σχέση με το 2022) και εκτιμάται πως έφερε 200 εκατ. ευρώ στην κυπριακή οικονομία το 2023. Σημαντική επιτυχία αποτελεί και η πρώτη θέση, όχι μόνο στη Λάρνακα, αλλά και στην Κύπρο.

Από τη Λάρνακα το 2023 η εταιρεία είχε πτήσεις σε 16 χώρες και 26 διαφορετικές διαδρομές, ξεπερνώντας το ορόσημο μεταφοράς των 7 εκατομμυρίων επιβατών. Ενώ το 2024 το πτητικό της πρόγραμμα θα αφορά 25 διαδρομές σε 16 χώρες με τις προσφερόμενες θέσεις να φτάνουν τις 1,3 εκατομμύρια θέσεις. Η παρουσία της εταιρείας στην Κύπρο δημιούργησε 130 άμεσες θέσεις εργασίας και εκτιμάται ότι υποστηρίζει 5.500 τοπικές θέσεις εργασίας στις συναφείς βιομηχανίες του χώρου.

Νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε εργοδότηση αριθμού ατόμων για προσωπικό καμπίνας και η επιλογή θα γίνει συγκεντρωτικά στο Larco Hotel, 10 Pontou Street, Λάρνακα η ώρα 9 το πρωί  στις 11 Απριλίου 2024. Τα προαπαιτούμενα για τις θέσεις είναι:

•             18 ετών και άνω

•             Να έχουν έδρα και δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται σε Κύπρος/Ευρωπαϊκή Ένωση

•             Να έχει άνοιγμα χεριών 210 cm ενώ στέκεται στις μύτες των ποδιών

•             Να έχει πτυχίο λυκείου

•             Να γνωρίζει άπταιστα – γραπτά και προφορικά – την αγγλική γλώσσα

•             Να έχει έγκυρο διαβατήριο χωρίς περιορισμούς (τουλάχιστον 6 μηνών) και δικαίωμα εργασίας στη χώρα για την οποία υποβάλλετε αίτηση

•             Να μπορεί να κολυμπάει

•             Ζείτε ή είστε έτοιμοι να μετακομίσετε εντός 60 λεπτών από τη βάση που επιλέξατε και έτοιμοι να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι ανάλογα με το πρόγραμμα εργασίας

•             Να μην έχετε τατουάζ ή/και piercing σε μέρη του σώματος που είναι είναι ορατά όταν φοράτε στολή

•             Είστε ενθουσιώδες άτομο, που του αρέσει να εργάζεται με άλλους ανθρώπους.