Ο Όμιλος Qualco και η Astrobank ανακοίνωσαν την εξαγορά της QQuant Master Servicer Cyprus Limited Μέλος του ομίλου Qualco) από την Astrobank. Τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει όπως η AstroBank, η οποία κατείχε το 25,1% στην QQuant να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 74,9% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε ο Όμιλος Qualco.

Στην διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, η συνεργασία της QQuant με την AstroBank συνέβαλε ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με σημαντική μείωση του δείκτη ΜΕΧ και πωλήσεις ακινήτων της AstroBank.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι θα ισορροπήσεις κοινωνική ζωή με δουλειά

Ο Όμιλος Qualco προτίθεται να συνεχίσει τη δραστηριότητά του στην Κύπρο, καθώς επίσης και τη συνεργασία του με την AstroBank, μέσω συμβολαίου διαχείρισης μέρους του χαρτοφυλακίου ΜΕΧ της AstroBank.

Ο Όμιλος Qualco, με εμπειρία άνω των 20 ετών, κατέχει ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Η AstroBank αποτελεί δυναμικά αναπτυσσόμενο κυπριακό πιστωτικό ίδρυμα. Με ένα δίκτυο που απαρτίζεται από 15 καταστήματα και γραφεία σε ολόκληρη την Κύπρο, η AstroBank είναι επαγγελματικά εδραιωμένη στην τοπική αγορά.