Συνολική κερδοφορία 16,6 εκατ. ευρώ κατέγραψε την τελευταία διετία η Aphrodite Hills Resort Limited, η εταιρεία στην οποία ανήκει το ομώνυμο θέρετρο γκολφ.
 
Το Aphrodite Hills παρουσίασε έσοδα 51 εκατ. ευρώ το 2018 και 54,3 εκατ. ευρώ το 2017 με το λειτουργικό κέρδος να ανέρχεται σε 11,4 εκατ. ευρώ και 16,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας για το 2018 προήλθε από τον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων (22,1 εκατ. ευρώ). Aπό τις εργασίες του ξενοδοχείου προέκυψαν έσοδα 16,8 εκατ. ευρώ, από τη διαχείριση ακινήτων ποσό 6,8 εκατ. ευρώ κι από άλλες εργασίες υπήρξαν έσοδα 5,2 εκατ. ευρώ. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας φτάνει τα 95,3 εκατ. ευρώ.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν και στο τέλος του 2018 οι τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρείας υπερέβαιναν τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία κατά 900 χιλ. ευρώ, εντούτοις οι καθαρές ροές ρευστότητας από δραστηριότητες υπερέβαιναν τα 11 εκατ. ευρώ και προβλεπόταν πως κατά το 2019 θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Επίσης, ποσό 10,4 εκατ. ευρώ ήταν δεσμευμένο σε συμβόλαια τα οποία όμως για να υλοποιηθούν εκτιμήθηκε που απαιτούνταν ποσό μόνο 1 εκατ. ευρώ, άρα τα υπόλοιπα θα απελευθερώνονταν. O συνολικός δανεισμός της εταιρείας ανερχόταν σε 69,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος και συγκεκριμένα ποσό 55,4 εκατ. ευρώ πρέπει να αποπληρωθεί σε περίοδο μεγαλύτερη των πέντε ετών.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο τέλος του 2018 η εταιρεία εργοδοτούσε 506 άτομα προσωπικό με συνολικό κόστος 9,8 εκατ. ευρώ.
 Στην ετήσια έκθεση της εταιρείας σημειώνεται πως το ζήτημα του Brexit μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τις εργασίες λόγω της συνεργασίας με τον tour operator TUI, του οποίου η βάση είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, και με τον οποίο διατηρούνται μακροχρόνια συμβόλαια για διαμονές. Ωστόσο, ο κίνδυνος περιορίζεται, σημειώνεται, από το γεγονός πως κάποια συμβόλαια περιλαμβάνουν πρόνοια για ελάχιστα εγγυημένα έσοδα. «Μέσω της χρήσης δεσμευτικών συμβολαίων ο Όμιλος επιχειρεί να περιορίσει τους κινδύνους της βιομηχανίας και του Brexit», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
Philenews/Insider