Ακυρώνεται η πρόνοια του Διατάγματος που αφορά στην αναστολή της λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων
 
Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σε συνέχεια χθεσινού Διατάγματος που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας, ακυρώνεται η πρόνοια για αναστολή της λειτουργίας των συνεργείων αυτοκινήτων. Νέο Διάταγμα θα εκδοθεί εντός της ημέρας.
 
Ως εκ τούτου, τα συνεργεία αυτοκινήτων μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.
 
Αναθεώρηση του διατάγματος του Υπουργού Υγείας για τα μηχανουργεία ζητεί το ΚΕΒΕ

Αναθεώρηση του διατάγματος του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου αναφορικά με την υποχρεωτική αναστολή εργασιών στα μηχανουργεία αυτοκινήτων, ζητεί από τον Υπουργό το ΚΕΒΕ, τονίζοντας ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια τόσο τροφίμων προς τις υπεραγορές όσο και φαρμάκων προς τα φαρμακεία.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής καλεί το Υπουργείο Υγείας να κάνει δεύτερη σκέψη και να προχωρήσει σε αναθεώρηση του διατάγματος, το οποίο να περιοριστεί μόνο στην χρήση των μηχανουργείων για σκοπούς ιδιωτικών αναγκών.
 
Ο κ. Τσιακκής ανέφερε ότι σχετική επιστολή απέστειλε το ΚΕΒΕ και στο Υπουργείο Υγείας, μέσω του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στην οποία αναφέρει ότι «εάν κλείσουν τα μηχανουργία σε 10 μέρες μεγάλο μέρος αυτών των αυτοκινήτων θα βγει από την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στην επάρκεια των προϊόντων που θα διανέμονται προς τις υπεραγορές.  Θα αρχίσουν δηλαδή να παρουσιάζονται ελλείψεις κυρίως θεωρώ σε τρόφιμα».
 
«Να περιοριστεί το διάταγμα μόνο για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών αναγκών και να παραμείνουν ανοικτά τα συνεργία για να εξυπηρετούν όλες τις μεταφορές που είναι απαραίτητες για να μείνει σε ομαλή λειτουργία η χώρα», υπογράμμισε.
 
Αναφέρεται επίσης ότι παρόμοιο πρόβλημα θα υπάρξει και με τα ΜΟΤ των αυτοκινήτων και σημειώνεται πως «θα πρέπει και εδώ να παραταθούν τα ΜΟΤ των αυτοκινήτων που λήγουν αυτό τον μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση τα αυτοκίνητα των εταιρειών (όπως πιο πάνω) θα βγουν από την κυκλοφορία γιατί οι εταιρείες δεν θα πάρουν τον κίνδυνο να τα κυκλοφορήσουν αφού λόγο ληγμένου ΜΟΤ δεν θα καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες», προστίθεται.
 
Για παράδειγμα ανέφερε τις μεταφορές από και προς το λιμάνι οι οποίες είναι αναγκαίες για να συνεχιστεί απρόσκοπτη η εισαγωγή και η εξαγωγή εμπορευμάτων.
 
Αναφέρθηκε επίσης στις μεταφορές των εμπορευμάτων από τις εταιρείες στα σημεία λιανικής πώλησης, όπως φάρμακα, τρόφιμα και άλλα.
 
«Θα πρέπει να κρατηθούν ανοικτά όπως και τα σκύβαλα. Καθολικό κλείσιμο των συνεργείων θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα γιατί τα αυτοκίνητα χρειάζονται συντήρηση και θα σταματήσει η ομαλή ροή της οικονομίας», τόνισε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ.
 
Επίσης, διερωτήθηκε τι θα γίνει στην περίπτωση που χρειάζεται διόρθωμα το ψυγείο αυτοκινήτων που μεταφέρουν εμπορεύματα (κρέατα και άλλα) στην αγορά.