Διευθύνουσα Σύμβουλο Cyprus Seeds

1. Τι είναι το Cyprus Seeds; Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2018 με σκοπό να βοηθήσει την εμπορική εκμετάλλευση της καινοτόμου ακαδημαϊκής έρευνας που πραγματοποιείται στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας στήριξη σε μορφή χρηματοδότησης, καθοδήγησης, κατάρτισης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωσης.

2. Τι υποστηρίζει; Στον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης υποστηρίζει 7 ομάδες, τέσσερις προέρχονται από τον τομέα της Υγείας (Healthcare), δύο από τον τομέα Ενέργειας & Νερού (Energy and Water) και μία ομάδα προέρχεται από τον κλάδο Συσκευών και Υλικών (Devices and Materials). Τρία έργα προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ΤΕΠΑΚ και δύο από Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

3. Το Cyprus Seeds έχει διακριθεί; Ναι, μετά από μόλις 6 μήνες λειτουργίας διακρίθηκε σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία «Best Startup Ecosystem Initiative», στο Διεθνή Διαγωνισμό Global Startup Awards και έχει ενταχθεί στο περιφερειακό επίπεδο, όπου θα διαγωνιστεί με 7 άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία). Αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

4. Πότε θα γίνει η ψηφοφορία; Η ψηφοφορία για το Regional Level των Global Startup Awards ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2020.

5. Τι είναι τα South Europe Startup Award (SESA); Είναι η νέα περιοχή του δικτύου GSA που ξεκίνησε το 2019 και φιλοξενεί τον startup διαγωνισμό που καλύπτει όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ο στόχος του SESA είναι να γίνει ένα «one-stop-shop» για startups σε κάθε μία από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος, που θα τονώσει και θα αναγνωρίσει το επιχειρηματικό πνεύμα, την παρεμβατική ικανότητα καινοτομίας, τη συνοχή και τη συνεργασία των οικοσυστημάτων προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης κάθε χώρας. Το Grand Finale θα εορταστεί στο Τορίνο, σε συνεργασία με τον Δήμο του Τορίνο.