Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε ο διορισμός στη θέση της Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου της Βαλεντίνας Γεωργιάδου.

Όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως, αφού αξιολόγησε τις αιτήσεις όσων έδειξαν ενδιαφέρον και υπέβαλαν σχετική αίτηση, έκρινε ότι η κυρία Βαλεντίνα Γεωργιάδου πληροί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα απαιτούμενα προσόντα και διαθέτει τις ικανότητες και την εμπειρία».

Η Βαλεντίνα Γεωργιάδου ήταν μέχρι τώρα η βοηθός Χρηματοοικονομική Επίτροπος. Aπό το τέλος του περασμένου Ιουνίου, όταν και έληξε η θητεία του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, είχε αναλάβει τον Ενιαίο Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο μάλιστα φαίνεται να υιοθέτησε την πρόταση του ΔΣ του Φορέα και προχώρησε στον διορισμό της κ. Γεωργιάδου.

Η θητεία της θα είναι πενταετής, ενώ θα μπορεί να ανανεωθεί για μία ακόμα θητεία.

Ποια είναι η Βαλεντίνα Γεωργιάδου

Από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2021 ήταν λειτουργός  στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επίτροπο. Την πρώτη Νοεμβρίου του 2021 μέχρι και σήμερα ανελίχτηκε στη θέση του βοηθού Χρηματοοικονομικού Επίτροπου.Ξεκίνησε την καριέρα της ως δικηγόρος  στο δικηγορικό γραφείο TASSOS PAPADOPOULOS & ASSOCIATES LLC τον Σεπτέμβριο του 2007 .

Σπουδές

Master of Laws (LLM) in Commercial and Corporate Law στο UCL

Bachelor of Laws (LLB) στο Middlesex University