Σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 101 μετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης πέντε ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.
 
Συγκεκριμένα, σε αυτό επέβαιναν 13 γυναίκες (οι 4 έγκυες), 43 παιδιά (9 ασυνόδευτα) και 45 άντρες
 
Στην περιοχή μετέβησαν δύο άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που προσέγγισαν το σκάφος και στη συνέχεια το καθοδήγησαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast στον Πρωταρά.
 

 Τότε, ενεργοποιήθηκε το εθνικό σχέδιο για την άφιξη μεταναστών και ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινητοποίηση για «ύποπτο» σκάφος ανοικτά του Κάβο Γκρέκο
 
Το σκάφος οδηγήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο αλιευτικό καταφύγιο και επί ποδός βρέθηκαν ασθενοφόρα, άνδρες της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών.
 
Πριν αποβιβαστούν οι μετανάστες, εντός του σκάφους διενεργήθηκαν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι για τον κορωνοϊό.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρυθμίσεις που έγιναν, νοσηλευτής ειδικά εκπαιδευμένος ήταν ο πρώτος που ήρθε σε επαφή μαζί τους, ούτως ώστε να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τον κορωνοϊό, να ερωτηθούν κατά πόσο είναι άρρωστοι, και ακολούθως σταδιακά κατά ομάδες άρχισε η αποβίβασή τους.
 
Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα βίντεο από τη διάσωση των μεταναστών. Χαρακτηριστική είναι μία στιγμή όπου γυναίκες αστυνομικοί προσπαθούν να παρηγορήσουν ένα μικρό παιδάκι που μόλις αποβιβάστηκε από το πλοιάριο.
 

Σύμφωνα με τις πρώτες τους δηλώσεις, ως επί των πλείστων οι γυναίκες που επιβαίνουν στη βάρκα ξεκίνησαν από την Μερσίνα της Τουρκίας, πλήρωσαν σε διακινητές το ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ ανά άτομο και το ταξίδι τους ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ώρες.

Σύμφωνα με αρκετές από τις γυναίκες, οι σύζυγοί τους βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.  
 

 
 

 

 

 
Πηγή: philenews / Πάμπος Βάσιλας