Μια εβδομάδα πριν από τη  γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το ίδρυμα Τεχνών Πήγασος έρχεται να δώσει χρώμα ερωτικό στα πολιτιστικά δρώμενα της Λεμεσού με τη συναυλία «Opera In Love», όπου συμμετέχουν η καταξιωμένη σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, με έδρα τη Βιέννη και η πιανίστρια από την Ιαπωνία Ερίνα Νακασάκου. 
 
Οι δύο καλλιτέχνιδες ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μία μαγευτική συναυλία αφήνοντας πίσω, τους καθιερωμένους τους ρόλους φτιάχνοντας έτσι ένα παιχνίδι μεταξύ μουσικής και λόγου, ένα ταξίδι ανάμεσα στο λυρικό τραγούδι και την παγκόσμια λογοτεχνία. Το καμβά της βραδιάς συνθέτει ο φτερωτός έρωτας του οποίου τα βέλη στόχευσαν γυναικείες μορφές που ενέπνευσαν συνθέτες, ποιητές, ζωγράφους να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο αξιόλογα αριστουργήματα της τέχνης. Γυναικείοι χαρακτήρες που πιάστηκαν στα δίχτυα του έρωτα και έκαναν το πάθος τους μουσική.
 
Η εκδήλωση φιλοξενείται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Art Studio 55, τεχνοχώρο του Ιδρύματος Τεχνών Πήγασος στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό, στις 8μ.μ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 99349608
 
Μία συναυλία πέρα από τα καθιερωμένα, η οποία υπόσχεται να μαγέψει τους λάτρεις του είδους και μη. Τον καμβά της βραδιάς συνθέτει ο φτερωτός έρωτας του οποίου τα ατίθασα βέλη στόχευσαν γυναικείες μορφές που με τη σειρά τους ενέπνευσαν συνθέτες, ποιητές, ζωγράφους και σκηνοθέτες ώστε να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο αξιόλογα αριστουργήματα της Όπερας, της Λογοτεχνίας, του Κινηματογράφου. Γυναίκες ελεύθερες, άλλες της υψηλής κοινωνίας και άλλες επαρχιωτοπούλες, αγνές παιδούλες ή εταίρες πιάστηκαν στα δίχτυα του έρωτα, του πάθους, της ηδονής ακολουθώντας τη τραγική τους μοίρα.
 
Οι δύο καλλιτέχνιδες ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής δημιουργώντας ένα παιχνίδι μεταξύ λόγου και μουσικής. Αφήνουν πίσω, τον τυποποιημένο ρόλο της σοπράνο και της πιανίστριας φτιάχνοντας με διαδραστικό τρόπο ένα ταξίδι για το κοινό μέσα από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες αγάπης και έρωτα. Μεταφέρουν το κοινό από τη τσαρική Ρωσία μέχρι την προεπαναστατική Γαλλία και από τη Σεβίλλη των λαθρεμπόρων στη Βερόνα του Σαίξπηρ.

Το μουσικό μέρος αποτελείται από αποσπάσματα και άριες των Μότσαρτ, Βέρντι, Πουτσίνι, Λεονκαβάλο, Μπέρνσταϊν κ.ά.

 
Χρύσω Μακαρίου, σοπράνο
 
Η Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, μετά τις σπουδές της το 2006 στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, μεταβαίνει στη Βιέννη όπου συνεχίζει την εξέλιξη της δουλεύοντας με διεθνούς εμβέλειας τραγουδιστές και μαέστρους όπως η Μαργαρίτα Λιλόβα, η Ολιβέρα Μιλιάκοβιτς, η Βεσελίνα Κασάροβα, ο Νιλς Μους, ο Ντέιβιντ Άρονσον, ο Βόλφγκανγκ Σάιτ κ.ά. Εμφανίζεται συχνά σε Θέατρα και αίθουσες όπως το Gasteig Munich, το Opernloft Hamburg, το Kammer Oper Berlin, η Κρατική Όπερα της Μπάνσκα Μπίστριτσας, η Ραδιοφωνική Ορχήστρα της Μπρατισλάβα, η Όπερα Piccola της Βιέννης, η Κρατική Όπερα της Στάρα Ζαγόρα. Η κ. Μακαρίου έχει συχνά περιοδείες σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, Τσεχία, Βουλγαρία.
 
Ερίνα Νακασάκου, πιάνο
 
Η Ερίνα Νακασάκου από την Ιαπωνία, είναι μία από της πιο γνωστές correpetitor στη Βιέννη αφού συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα λυρικών τραγουδιστών παγκοσμίως, όπως η Ζοριάνα Κούσπλερ, η Ροξάνα Κονσταντινέσκου, η Ιλεάνα Κοτρούμπας, ο Βάλτερ Φινκ κ.ά. Μετακόμσε στη Βιέννη το 2002, όπου παρακολουθεί σπουδές συνοδείας Lied και ορατόριουμε την Μάμι Τεραόκα. 
Το 2004 γίνεται αποδεκτή στο Prayner Konservatorium στη Βιέννη στην τάξη του μαέστρου και καθηγητή Μαξιμίλιαν Τσέντσιτς. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο κονσερβατόριο, συνεχίζει την μουσική της τελειοποίηση με την Κριστίν Όκερλουντ. Η Ερίνα πραγματοποιεί συχνά συναυλίες στην Αυστρία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιαπωνία.
 
Πηγή: philenews