Ο γνωστός ελλαδίτης κιθαρίστας Κώστας Μακρυγιαννάκης, διοργανωτής του Μουσικού Χωριού στο Πήλιο από το 2006 επισκέπτεται την Πάφο και τη Λευκωσία για συναυλίες κλασικής κιθάρας.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει το δίσκο «Fragments» με τη Louvana Records το 2018, θα παίξει κομμάτια από το δίσκο, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης μουσική των Luis Milan, Napoléon Coste, Enrique Granados, Roland Dyens και μεταγραφές τραγουδιών του από τους Mike Oldfield και Billy Joel.  

Η παράσταση αυτή τιτλοφορείται «Γράμματα προς άγνωστους παραλήπτες». Ο ίδιος την παρομοιάζει με ένα μουσικό δείπνο, όπου στο τραπέζι θα έχει μουσική από την ισπανική αναγέννηση, το γαλλικό ρομανρισμό μαζί με τραγούδια αγαπημένων τραγουδοποιών μεταγραμμένα για κιθάρα.

Ο Μακρυγιαννάκης έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, οι μαέστροι Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Μίλτος Λογιάδης, και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Φοίβος Δεληβοριάς, και Μανώλης Φάμελος.

  • Πάφος, Τεχνόπολις 20, 8μ.μ. 70002420
  • Λευκωσία, Καφενείο Πρόζακ, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 8.30μ.μ. 

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη (Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης – πτυχίο κιθάρας, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης – δίπλωμα κιθάρας) και στο Λονδίνο (Trinity College of Music / University of Sussex – PG Cerificate in guitar & MA in music).

Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, οι μαέστροι Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και Μίλτος Λογιάδης, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Φάμελος και Μαρία Θωίδου. 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την νέα ελληνική μουσική, έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πλήθος έργων για σόλο κιθάρα κι έργων μουσικής δωματίου. Επίσης, έχει συντονίσει και διευθύνει κιθαριστικά σύνολα παρουσιάζοντας σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα έργα σημαντικών συνθετών του 20ου αιώνα όπως ο Terry Reilly, ο Steve Reich και ο Karlheinz Stockhausen.

Από το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Τσεχία. Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για εκδόσεις παιδικών παραμυθιών, κουκλοθεάτρου και παραστάσεις χορού. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και για διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Η συναυλιακή του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ κι αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, Φεστιβάλ Δημητρίων, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ωνάσειου ιδρύματος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, The Bolivar Hall – London, Karlsberg Glyptotek, The Prague Conservatoire κ.ά.). Μεταξύ άλλων, το 2018 ηχογράφησε στη Louvana το άλμπουμ Fragments με μουσική για σόλο κιθάρα.

Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνικός συντονιστής της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας “Μουσικό Χωριό”. Επίσης, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και εμπνευστής και διοργανωτής του φεστιβάλ μουσικής δωματίου με άξονα την κιθάρα, “Guitar Plus”.