Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας κατέπλευσε χθες με 3,000 επιβάτες συμπεριλαμβανομένου του  πληρώματος, το κρουαζιερόπλοιο «Rhapsody of the Seas» του ομίλου Royal Caribbean.

Το «Rhapsody of the Seas» θα επισκεφθεί την Μαρίνα Αγίας Νάπας ακόμη τρεις φορές, τον Οκτώβριο.

Οι χώρες προέλευσης των επιβατών είναι κυρίως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, και ευρωπαϊκές χώρες ενώ το πλοίο έχει μήκος 297 μέτρα με 12 καταστρώματα και 800 άτομα προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μαρίνα Αγίας Νάπας υποδέχτηκε το SUPER CRUISE SHIP ‘’Rhapsody of the Seas’’

Δύο χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκδρομέων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κέντρο και στις παραλίες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, καθώς επίσης και στη Λάρνακα και στο βοτανικό πάρκο Αυγόρου. 

Ο  Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμή, σε δηλώσεις του ανέφερε: «χαιρετίζουμε την άφιξη στη Mαρίνα Αγίας Νάπας, ενός ομολογουμένως μεγάλου σκάφους. Είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που φτάνει φέτος στη Mαρίνα Αγίας Νάπας και αναμένονται άλλα τρία», είπε και πρόσθεσε πως «θεωρούμε σημαντικό ότι σκάφη αυτής της δυναμικότητας των τριών χιλιάδων θέσεων, έχουν πλέον την ευχέρεια να αφικνώνται σε πραγματικά πολύ ποιοτικές υποδομές όπως είναι η μαρίνα της Αγίας Νάπας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Rhapsody of the Seas μετέφερε 3 χιλιάδες άτομα στη μαρίνα Αγίας Νάπας

Ο κ. Κουμή τόνισε ότι ο ναυτικός τουρισμός είναι ένας τομέας, μια ειδική μορφή τουρισμού, που μας ενδιαφέρει και καταγράφει αύξηση και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας έγινε απονομή αναμνηστικής πλακέτας και δώρων στον Διευθυντή των ξενοδοχειακών μονάδων του ομίλου Gary Waugh, καθώς και στους αξιωματικούς του πληρώματος, από τον Διευθυντή της Μαρίνας Κώστα Φιτυρή και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Waugh, εξέφρασε ευγνωμοσύνη εκ μέρους του πληρώματος για την φιλοξενία που προσφέρθηκε από την ομάδα της Μαρίνας Αγίας Νάπας, τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας και τους υπόλοιπους λειτουργούς.

Είναι μια εξαιρετική εμπειρία να έρχεται κάποιος στην Αγία Νάπα, είπε. Πρόσθεσε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία είναι ένα εξαιρετικό έργο.