Παρά τα συνεχή διαβήματα τους και τις συχνές καταγγελίες τους, η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον πεζόδρομο στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου ως προς την χρήση του από δίκυκλα, αλλά και αυτοκίνητα, συνεχίζεται χωρίς βελτίωση καταγγέλλουν επιχειρηματίες της περιοχές και θαμώνες. 

Επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής επιβεβαίωσαν τις παραστάσεις και καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα προς τον Δήμο Πάφου, την Αρχή Λιμένων και την Αστυνομία. Έκαναν λόγο για υπερβολική και ανεξέλεγκτη, κατά την έκφραση τους, χρήση σκούτερ και μοτοποδηλάτων, αλλά ακόμη και αυτοκινήτων, τονίζοντας ότι ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται με την δραστηριότητα των ενοικιαζόμενων δίκυκλων ή τρίκυκλων μηχανοκίνητων που κινούνται εν μέσω πεζοπόρων, μικρών παιδιών και θαμώνων καφετεριών και εστιατορίων.

«Είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα που παρατηρείται αυξημένη κίνηση, η υπερβολική αυτή δραστηριότητα», τόνισαν, « με αποτέλεσμα να τίθεται χωρίς υπερβολή σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ανυποψίαστων επισκεπτών. Ήδη έχει καταγραφεί ένας τραυματισμός, ελαφρός ευτυχώς, μικρού παιδιού από διερχόμενο μοτοποδήλατο από τον πεζόδρομο του χερσαίου χώρου, αλλά και ατύχημα με εργαζόμενο σε εταιρεία προμήθειας κέντρων αναψυχής που χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ποδήλατο ενώ μετέβαινε φορτωμένος σε κέντρο της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιμανάκι Πάφου: Η ικανοποίηση για την απομάκρυνση των σιδεροκατασκευών, έγινε οργή για την παραμονή τους

Οι επαγγελματίες της περιοχής παρατηρούν ότι η συνέχιση του φαινομένου είναι πλέον και αδικαιολόγητη, αφού εδώ και μήνες έχει δοθεί προς χρήση ο νέος μεγάλος χώρος στάθμευσης παρά το Αρχαιολογικό Πάρκο του μόλου.

Η εκ νέου χρήση του μεγάλου πάρκινγκ ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, τονίζουν επιχειρηματίες της περιοχής, λόγω της μαζικότητας της τουριστικής περιόδου την χρονιά αυτή. Συνεπεία της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης μέχρι πρότινος, παρατηρούνταν σε καθημερινή βάση ουρές αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων, τουριστικά λεωφορεία που αναγκάζονταν να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους εν μέση οδό, καθυστέρηση στην αποχώρηση από το παραλιακό μέτωπο που θυμίζει μεγαλουπόλεις με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και συνεπώς και έντονος εκνευρισμός παντού.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε ωστόσο, αφού ο νέος διαμορφωμένος χώρου στάθμευσης δόθηκε προς χρήση στους επισκέπτες και επαγγελματίες της περιοχής. Το γεγονός αυτό παρατηρούν οι επαγγελματίες καθιστά αδικαιολόγητη οποιαδήποτε παράνομη διακίνηση τροχοφόρων σε πεζοδρόμους ή άλλα σημεία που δεν ενδείκνυνται για κίνηση οχημάτων.