Αύξηση της τάξης του 15% θα καταγράψει βάσει των επίσημων δεδομένων το αεροδρόμιο Πάφου στις πτήσεις κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Συνολικά 115 πτήσεις την εβδομάδα θα προσγειώνονται στην Πάφο από 40 αεροδρόμια διαφόρων ευρωπαικών πόλεων, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια ανάπτυξη που καταγράφει την τελευταία τριετία το δεύτερο αεροδρόμιο της Κύπρου.

Τουριστικοί και οικονομικοί φορείς της Πάφου μιλώντας στον «Φ» εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τα δεδομένα αυτά και επισημαίνουν ότι μόνο βάσει του πτητικού προγράμματος της Ryanair όπως αυτό παρουσιάζεται στο σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας, για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 οι πτήσεις ενισχύονται κατά 15 εβδομαδιαίως.

Η αύξηση των πτήσεων προέρχεται κατά κύριο λόγο από αεροδρόμια της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, του Hνωμένου Bασιλείου και των χωρών της Bαλτικής, ενώ θα υπάρχουν και δύο πτήσεις από Αθήνα, τόνισαν. Σε σταθερά υψηλά επίπεδα επίσης, θα συνεχίσουν να κυμαίνονται οι  πτήσεις της Εasyjet από πέντε βρετανικά αεροδρόμια με 17 εισερχόμενες πτήσεις εβδομαδιαίως.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σημειώνουν οι επαρχιακοί φορείς, είναι το γεγονός ότι η Πάφος παραμένει συνδεδεμένη ολόχρονα με σημαντικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας και άλλων ευρωπαικών κρατών, ενώ υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση των πτήσεων από αεροδρόμια της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών.    

Η συνεχής αύξηση της συνδεσιμότητας είναι εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, σύμφωνα με τους παράγοντες της επαρχίας Πάφου, αφού τα ενισχυμένα προγράμματα αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία και περαιτέρω ανάπτυξη των διαφόρων τμημάτων του τουρισμού με στόχο την πλήρη ανάκαμψη της βιομηχανίας.