Σημαντικές αυξήσεις στα παραγόμενα σοκολατένια προϊόντα θα δουν οι καταναλωτές μέσα στο επόμενο διάστημα. Ήδη, η Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Public Ltd ανακοίνωσε στο ΧΑΚ ότι από την 1η Απριλίου θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στα εν λόγω προϊόντα της. Όπως ενημερώνει η εταιρεία, μελετά διάφορα εναλλακτικά μέτρα «για να αμβλύνει τις επιπτώσεις των αυξήσεων που επιφέρουν οι πρωτόγνωρες αυτές διαφοροποιήσεις στις τιμές βασικών πρώτων υλών».

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο Όμιλος προτίθεται σε πρώτο στάδιο να επιφέρει αύξηση στις τιμές των σοκολατένιων προϊόντων της τάξης του 20-30%, «απορροφώντας βραχυπρόθεσμα ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής αύξησης τους κόστους των πρώτων υλών και θα επαναξιολογήσει την όλη κατάσταση τον προσεχή Αύγουστο, ανάλογα με την κίνηση των τιμών των προϊόντων κακάο στη διεθνή αγορά».   

Η αύξηση της τιμής του κακάο σε δολάρια Αμερικής ανά τόνο κατά τον τελευταίο χρόνο  

Πάντως, σημειώνει ότι εάν οι τιμές του κακάο και της σοκολάτας αποκατασταθούν σε νέα χαμηλότερα επίπεδα, «ο Όμιλος προτίθεται να προβεί σε ανάλογες τροποποιήσεις και μειώσεις που θα αφορούν τα παραγόμενα προϊόντα».